Turktime

Asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? İşte uzman ismin hesabı

Milyonların gözü kulağı yeni yılda asgari ücrete yapılacak olan zam oranına çevrildi. Vergi Uzmanı Ozan Bingöl, asgari ücrete yüzde 25 seviyelerinde zam geleceğini iddia etti.
ABONE OL
Abone Ol
Asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? İşte uzman ismin hesabı
Haberler / Ekonomi
22 Ekim 2024 Salı 10:26
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Milyonlarca kişi 2025 yılında asgari ücrete yapılacak olan zamma odaklandı. yeni yılda vergilerin yüzde 45 zam göreceğini ifade eden Vergi Uzmanı Ozan Bingöl, "Gelirimizin düştüğü bir yıl daha yaşayacağız" açıklamasını yaptı.

Bütçe teklifini Sözcü Gazetesi için inceleyen Bingöl, "Asgari ücret için vazgeçildiği belirtilen vergi istisna tutarındaki artış ile önümüzdeki yıl asgari ücretin yüzde 25 oranında zamlanacağı sonucuna ulaşıyoruz. Çünkü 2024 bütçesinde 677 milyar lira olan asgari ücret istisnasının toplam tutarı 2025 bütçesinde 853 milyar lira olarak öngörülmektedir" ifadelerini kullandı.

ASGARİ ÜCRETTEKİ ARTIŞ

Bingöl, "2025 yılı bütçe teklifinde yer alan personel gideri artışı da 2024 yılı gerçekleşme tahmini dikkate alındığında yüzde 25’ler civarında olmaktadır. Dolayısıyla 2025 yılında vergiler yüzde 45.4 oranında artarken asgari ücret ve maaşlar yüzde 25’ler civarında artacaktır" değerlendirmesini yaptı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime