Turktime

Emeklilik planlaması yapanlar dikkat: İşte kıdem tazminatıyla ilgili ayrıntı

Türkiye Gazetesi yazarı İsa Karakaş, yeni yılda emeklilik planlaması yapanlar için dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.
ABONE OL
Abone Ol
Emeklilik planlaması yapanlar dikkat: İşte kıdem tazminatıyla ilgili ayrıntı
Haberler / Ekonomi
21 Ekim 2024 Pazartesi 10:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İsa Karakaş, "Özellikle emeklilik planlaması yapan okuyucularımızın en çok merak ettiği konulardan biri de yeni yılda kıdem tazminatı üst sınırının ne kadar yükseleceği hakkındadır" diyerek değerlendirmede bulundu.

İŞTE İSA KARAKAŞ'IN YAZISI:

Yeni yılda kıdem tazminatı ne kadar artacak?

Özellikle emeklilik planlaması yapan okuyucularımızın en çok merak ettiği konulardan biri de yeni yılda kıdem tazminatı üst sınırının ne kadar yükseleceği hakkındadır.

Zira İş Kanunu hükümleri gereğince işçilerin kıdem tazminatlarının yıllık miktarı en yüksek devlet memuruna bir hizmet yılı için ödenecek azami emeklilik ikramiyesini geçememektedir. Eski İş Kanunu döneminde tavanın aşılması hâlinde ilgililer hakkında hem para cezası hem de hapis cezası öngörülmekte idi. Ancak 2003 yılında yürürlüğe giren yeni İş Kanununda bu cezalar kaldırılmıştır.

Buna karşın Yargıtay kararlarına bakıldığında memur maaş katsayılarının belirlendiği ocak ve temmuz aylarında yapılacak hesaplamaya bağlı olarak öngörülen kıdem tazminatı tavanının aşılmaması gerektiği yönünde hüküm verilmektedir.

MEVCUT KIDEM TAZMİNATI TAVANI

Kıdem tazminatı tavanı en yüksek devlet memuruna bir hizmet yılı için ödenen emeklilik ikramiyesi esas alınarak aşağıdaki şekilde hesaplanmaktadır;

Buna göre 1 Ocak 2024-30 Haziran 2024 döneminde 35.058,58 TL olan üst sınır, 2024 Temmuz ayında memur maaşlarının güncellenmesine paralel olarak 41.828,42 TL’ye yükselmiştir. Böylece hâlen uygulanmakta olan kıdem tazminatı tavanı 31.12.2024 gününe kadar geçerli bulunmaktadır.

YENİ YILDA KIDEM TAZMİNATI

Yeni yılda 1 Ocak 2025-30 Haziran 2025 dönemi için bu rakam yeniden güncellenecektir...

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime