Turktime

Alışverişte yeni dönem! Kart zorunlu oldu

Kredi kartları için yeni dönem başlıyor. 7 bin Türk Lirası ve üzerindeki tüm alışverişlerde kredi kartı kullanımı zorunlu hale geldi.
ABONE OL
Abone Ol
Alışverişte yeni dönem! Kart zorunlu oldu
Haberler / Ekonomi
21 Ekim 2024 Pazartesi 15:44
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Ekonomideki nakit döngüsünü azaltmayı hedefleyen yeni bir düzenlemeyle birlikte, 7 bin Türk Lirası ve üzerindeki tüm alışverişlerde kredi kartı kullanımı zorunlu hale geldi. Bu karar, vatandaşların büyük değerli alımlarda nakit ödeme yapmasını engelleyecek.

18 Ekim'de Resmi Gazete'de yayımlanan düzenleme ile birlikte, bu tutardaki ödemelerde nakit kullanımına son verildi ve işlemlerin kredi kartı veya banka kartı ile yapılması zorunlu hale geldi.

Bankaların gönderdiği mesajlarda, yeni düzenlemenin Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği kapsamında yürürlüğe girdiği belirtilerek, 7 bin lira ve üzeri ödemelerin finansal aracı kurumlar üzerinden yapılması gerektiği hatırlatıldı.

Kredi kartı kullanmayan bireyler için zorluk oluşturabilecek bu uygulama, vergi kaçakçılığını azaltarak ekonomiye katkı sağlamayı ve dijital ödeme sistemlerinin yaygınlaşmasını hedefliyor. Ayrıca, nakit kullanımının azalmasının enflasyonla mücadeleye destek olacağı değerlendiriliyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime