Turktime

Antalya Müzesi'nde 6 binden fazla eser

Dünyanın önemli arkeoloji müzeleri arasında yer alan, turistlerin de ilgi gösterdiği Antalya Müzesi, farklı dönemlere ait defineleri, lahit ve heykelleriyle ön plana çıkıyor.
ABONE OL
Abone Ol
Antalya Müzesi'nde 6 binden fazla eser
Haberler / Kültür
17 Nisan 2021 Cumartesi 09:34
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Tarihi Kaleiçi'nde 1922 yılında kurulan ve 1972'de Konyaaltı Caddesi'ne taşınan Antalya Müzesi, fosillerle başlayan yaşamsal dönemden Osmanlı'ya kadar birçok döneme ışık tutuyor.

Müzede, "Elmalı, Osmanlı ve Selçuklu defineleri", bölgenin arkeolojisini yansıtan mermer lahitler, Roma dönemine ait tanrı, imparator, imparatoriçe ve mitolojik kahramanları simgeleyen heykeller, takılar, camlar, bronz ve seramik eserler, Karain Mağarası'ndaki tarih öncesi buluntular sergileniyor.

Heykel müzesinde 3 bin 582 arkeolojik ve 2 bin 905 sikke olmak üzere toplam 6 bin 487 eser yer alıyor.

Paha biçilemeyen birbirinden kıymetli tarihi eserlerin bulunduğu, dünya çapındaki önemli arkeoloji müzeleri arasında gösterilen Antalya Müzesini 2019'da 174 bin 877, salgın rağmen geçen sene 45 bin 342, bu yılın ilk üç ayında ise 6 bin 675 kişi ziyaret etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime