Turktime

'Doğu Akdeniz’de Rekabet' mercek altında

Gazeteci-yazar Şenol Çarık’ın derlediği ve söyleşiler gerçekleştirdiği “Doğu Akdeniz’de Rekabet” kitabı çıktı.
ABONE OL
Abone Ol
'Doğu Akdeniz’de Rekabet' mercek altında
Haberler / Kültür
14 Nisan 2021 Çarşamba 12:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Gazeteci-yazar Şenol Çarık’ın derlediği ve söyleşiler gerçekleştirdiği “Doğu Akdeniz’de Rekabet” kitabında; “Mavi Vatan”ın isim babası emekli Tümamiral Cem Gürdeniz, emekli Tümamiral Semih Çetin, emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz, Dışişleri eski Bakanı Prof. Dr. Şükrü Sina Gürel, emekli Büyükelçi Uluç Özülker, emekli Büyükelçi Onur Öymen, Prof. Dr. Sencer İmer, Prof. Dr. Barış Doster, gazeteci-yazar Nur Batur, Dr. Gözde Kılıç Yaşın, gazeteci M. Birol Güger ve araştırmacı Adnan Tetikol’un makale ve söyleşileri yer alıyor.

Soğuk Savaş’ın bitmesi, Ortadoğu ve Avrasya’da değişen güç dengeleri, yeni bulunan hidrokarbon yatakları, Akdeniz’i yeniden öne çıkardı. Yaşanan bütün gelişmeler ve yapılan hatalarla birlikte, Türkiye’nin bölgede son dönemde etkinliğini arttırdığı görülüyor. Özellikle “Mavi Vatan” doktrini ile birlikte Türkiye, ulusal çıkarları açısından Doğu Akdeniz’de daha etkin bir rol almaya başladı. Kıbrıs’ın buradaki önemi ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin varlığı da gün geçtikçe daha iyi anlaşılmakta.

İşte bu kitap, jeopolitik konumu ve tarihsel arka plânıyla birlikte Doğu Akdeniz’de yaşanan gelişmeleri, küresel rekabeti, 21. yüzyılda “Mavi Vatan” doktrininin önemini ve Türkiye’nin izlemesi gereken yola ilişkin önerileri içeriyor.

“Mavi Vatan”ın isim babası emekli Tümamiral Cem Gürdeniz, emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz, emekli Tümamiral Semih Çetin, Dışişleri eski Bakanı Prof. Dr. Şükrü Sina Gürel, emekli Büyükelçi Uluç Özülker, emekli Büyükelçi Onur Öymen, Prof. Dr. Sencer İmer, Prof. Dr. Barış Doster, gazeteci-yazar Nur Batur, Dr. Gözde Kılıç Yaşın, gazeteci M. Birol Güger ve araştırmacı Adnan Tetikol’un makale ve söyleşilerinin yer aldığı kitap; Türkiye’nin geleceğinde kritik bir yere sahip olan Doğu Akdeniz ve Mavi Vatan mücadelesinde önemli bir yer tutmayı hedefliyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime