Turktime

2 bin 600 yıllık güzellik ortaya çıktı: Shep-en-Isis'in mumyasının gizemi çözüldü!

Yaklaşık 2 bin 600 yıl önce ölen bir kadının mumyalanmış yüzünün yeniden yapılandırılması, onun koyu kahverengi gözlere ve hafifçe çıkıntılı üst dişlere sahip olan güzel bir kadın olduğunu ortaya çıkardı.
ABONE OL
Abone Ol
2 bin 600 yıllık güzellik ortaya çıktı: Shep-en-Isis'in mumyasının gizemi çözüldü!
Haberler / Kültür
22 Ocak 2022 Cumartesi 17:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

“Shep-en-Isis” olarak adlandırılan munya, 1820'de İsviçre'ye taşınmadan önce, Mısır'daki Nil Nehri'nin batı kıyısında yer alan mezar kompleksi olan Deir el-Bahari'de 1819'da bulundu. Kalıntıları şu anda İsviçre'nin St Gallen kentindeki São Galo Manastır Kütüphanesi'nde tutuluyor.



ÜST SINIF BİR AİLEYE MENSUPTU

Shep-en-Isis’in lahitindeki yazıtlar, onun zengin bir üst sınıf aileye ait olduğunu ve MÖ 7. yüzyıldaki yaşamı sırasında bir dereceye kadar resmi eğitim almış olabileceğini gösteriyor.Uzmanlara göre, Shep-en-Isis’i Thebes şehrinde MÖ 610'daki ölümünden önce bir rahibin kızıydı. Ancak Shep-en-Isis'in  eşinin adını, mesleğini veya çocuk doğurup doğurmadığını belirlemek mümkün değil.

Diğer taraftan, Shep-en-Isis’in yüzünün  yeniden yapılandırma projesi, Sicilya'daki FAPAB Araştırma Merkezi ve Avustralya'daki Flinders Üniversitesi tarafından Brezilya'dan bir 3D tasarımcı olan Cicero Moraes ile işbirliği içinde yürütüldü.

Moraes daha önce Magdalalı Meryem ve İsa Mesih gibi tarihi figürlerin bir dizi yüz rekonstrüksiyonunu oluşturmuştu.

"YAŞAMI BOYUNCA GÜZEL BİR KADINDI"



Çalışmayı “The Forensic Facial Reconstruction of Shep-en-Isis” adlı bir kitapta anlatan uzmanlar, "Ahenkli ve orantılı kafatası, Shep-en-Isis’in yaşamı boyunca muhtemelen güzel bir kadın olduğunu gösteriyor" açıklamasını yaptı. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime