Turktime

İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un kitabı yayımlandı

İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un "Türkiye as a Stabilizing Power in an Age of Turmoil (Küresel Kaos Çağında İstikrar Sağlayıcı Bir Güç: Türkiye)" isimli ingilizce yazdığı kitabı yayımlandı.
ABONE OL
Abone Ol
İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un kitabı yayımlandı
Haberler / Kültür
16 Ocak 2022 Pazar 17:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Söz konusu kitapta İletişim Başkanı Fahrettin Altun, küresel sistemde yaşanan kaos sırasında Türkiye'nin bakış açısını, istikrar sağlayıcı rolü anlatılıyor.

SON 20 YILIN ANALİZİ

Türkiye'nin son 20 yılının küresel sistemdeki analizinin yer aldığı kitapta, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dış politikadaki temel vizyonu gözler önüne seriliyor.

Altun, uluslararası kriz üreten sisteme dikkat çeken kitabında dünya çapındaki gelir dağılımındaki adaletsizlikler, göç ve siber suçlar, iklim değişikliği gibi çeşitli konulara değiniyor.

"SİSTEM, BÜYÜK GÜÇLERİN FAYDASINA ÇALIŞIYOR"

Hali hazırdaki sistemin sıkıntılarından söz eden Altun, şu analizi yapıyor:

"Günümüz uluslararası sistemi bütün dünya için çok büyük maliyetleri olsa da büyük güçlerin en fazla faydalanabileceği şekilde çalışıyor. Küresel istikrar ve barış yerine bu güçlerin menfaatleri ön planda yer alıyor. Mevcut adaletsiz sistemin mimarları olan bu güçler; düzensiz göç, iklim değişikliği ya da bölgesel çatışmalarla ilgilendiklerinde dahi öncelikle kendi çıkarları çerçevesinde hareket ediyor"

"CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BİRLİKTE HAREKET ETMEYE ÇAĞIRDI"

Altun, dünyadaki gelişmeler hakkında Türkiye'nin hangi tutumda olduğunu, "Türkiye, küresel düzlemde adalet sağlanmadan barış, istikrar ve refahın sağlanamayacağını güçlü şekilde vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan defalarca ülke liderlerini küresel meydan okumalara karşı birlikte hareket etmeye çağırdı, sadece ulusal çıkarlar için değil bütün insanlığın faydası için çabalanması gerektiğini belirtti. Bu çağrı yalnızca söylem düzleminde de kalmadı. Balkanlar'dan Libya'ya, Somali'den Doğu Akdeniz'e kadar pek çok farklı noktada Türkiye ya çözümün merkezinde oldu ya da istikrarın sağlanması için katkıda bulundu" sözleriyle anlattı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime