Turktime
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Erken seçim mi, kabine değişikliği mi?
Ankara Kulisi
YAZARLAR
30 Ekim 2020 Cuma

Erken seçim mi, kabine değişikliği mi?

 

 

Siyaset yine erken seçin tartışmaları ile alevlendi. İktidar ve muhalefet blokları neden bu konuda sürekli çelişkili tutumlar takınıyor? Dün erken seçime karşı çıkan CHP bugün neden hararetle erken seçim istiyor? Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2023 planı ne?

Turktime.com  kulis kapılarını aralıyor… Erken seçim tartışması, bundan yaklaşık bir ay önce, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun katıldığı bit televizyon programında,

Erken seçim talebimiz yok. Zaten yönetemiyorlar. Şartlar daha da ağırlaşmasın diye erken seçime gitmek istiyorlar, fatura garibana çıkıyor” sözleri ile başladı.


Ana muhalefet liderinin bu açıklaması iktidar cenahı tarafından sessiz bir onayla karşılanırken, bu sözlerden tam iki hafta sonra CHP’de “erken seçim” sesleri yeniden yükseldi. İki hafta önce “erken seçim talebimiz yok” diyen Kılıçdaroğlu bu kez seçim isteyenlerin korosuna katılınca, Cumhur iktidarının şahin ortağı Bahçeli’nin tepkisi sert oldu:

 “Siyasi tansiyon şuursuzlar eliyle yükseltiliyor. Seçim beklentileri ve ekonomik spekülasyonlar zilletin ana aktörü tarafından kullanılıyor”

Bahçeli’nin bu ağır tonlu çıkışına destek veren Erdoğan ise muhalefete şu sözlerle yüklendi:

 “Ne erken seçimi ya? Bunlar kabile devletlerinin yaptığı iştir.”

Oysa Erdoğan da tıpkı Kılıçdaroğlu gibi erken seçim konusunda tutarlı bir çizgi izlememiş, 2018’de “Eski sistemin hastalıkları karşımıza çıkıyor” diyerek erken seçim kararı almıştı.

Peki iktidar ve muhalefet koridorlarında neler oluyor? Kim, ne amaçla erken seçim istiyor veya istemiyor?

İşte Turktime.com’un edindiği kulisler…

Saha çalışması yapan bir grup CHP milletvekili, belediyelerin büyük sorunlarla karşı karşıya olduğunu, durum daha fazla kötüleşmeden ve fatura CHP’ye çıkmadan erken seçimle bir güç tazelemesi yapmak gerektiğini Kılıçdaroğlu’na bir raporla iletti. Bunun üzerine CHP’de alarm zilleri çalmaya başladı.

AKP kulislerinden yansıyan değerlendirmeler ise Erdoğan’ın özellikle İstanbul’u CHP’den geri almakta kararlı olduğu, CHP’li belediyelerin adım adım yıpranmasını yakından takip ettiği yönünde.


Erdoğan, 2023’e kadar CHP’li belediyelerde yıkımın artacağını, parti içi kavgaların yıpratıcı boyutlara ulaşacağını, bu durumun da Millet İttifakı’na yansıyarak çözülmelerin başlayacağını düşünüyor.


Erdoğan ayrıca, 2023’e yaklaşıldığında dış politikadaki gelişmelerin kendi lehine zirve yapacağına inanıyor. Doğalgaz sondaj çalışmalarının da 2023’te vatandaşın cebine yansıyacağını hesap eden Erdoğan, Millet İttifakı’nın erimesini beklemekten yana.

Edinilen bilgilere göre Erdoğan’ın erken seçim isteklerinin yükselmesi halinde B planı da hazır. Kamuoyundaki beklentileri stabile edecek bir kabine değişikliği de çantada hazır.

Ve en önemlisi Erdoğan için 2023 yılının sembolik bir önemi var. Cumhuriyet’in 100. yılına “önceki yüzyılın devlet başkanı olarak değil, yeni yüzyıla “seçilerek” girmiş bir lider olmayı hedefliyor. Yeni bir Milli Lider portresini tarihe kazımak, bir dönemi kapatıp yeni bir dönem başlatmak istiyor.


Siyaset kulislerinden sıcak gelişmeler aktarmaya devam ediyoruz.

Turktime.com’dan ayrılmayın.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime