Turktime
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CNN Türk’ü Boykot… Ahmet Hakan Nerede Yanılıyor?
Ankara Kulisi
YAZARLAR
8 Şubat 2020 Cumartesi

CNN Türk’ü Boykot… Ahmet Hakan Nerede Yanılıyor?

 
 
İstanbul seçimleri öncesi… Buket Aydın Ekrem İmamoğlu’nu konuk ediyor. İmamoğlu anlatıyor. Ama Aydın küçümser bir tonda basıyor kahkahayı. İmamoğlu’nun şahsında muhalefet adayına yapılan bu saygısızlık ve aşağılama tavrını CHP ve muhalif kanat hiç unutmuyor. Not ediyor. 
Sonrasında yine CNN Türk’te İmamoğlu’nun katıldığı Tarafsız Bölge programı tam hız devam ederken “bilinmeyen bir neden ile!” aniden yarıda kesildi. “Kesin bilgi” olarak açıklanan iddialara göre “rejiden gelen talimat” ile yayın kesilmişti. Bu da not edildi. 
 
 
Daha sonra seçim bitti, İmamoğlu gündemden uzaklaştı ama CNN Türk vukuatları son bulmadı. 
İktidar termik facia yasasını geçirip kamuoyunda sert eleştiriler alınca CNN Türk sunucularından Beste Uyanık’ın sunduğu ‘Günün Ekonomisi’ programında termik santrallere baca filtresi takıldığı durumda oluşacak 10 günlük maliyet hesaplandı. Maliyet göz önünde bulundurulduğunda ise santrallerin baca filtresi olmadan çalışmasının daha avantajlı olduğu savunuldu. ATV Haber’in bile akıl edemediği böylesi bir kraldan çok kralcılığa kargalar bile gülerken Cumhurbaşkanı Erdoğan o yasayı veto edince CNN Türk de faturayı Beste Uyanık’a kesip spikeri kovarak kendini temize çekmeye çalıştı. 
 
 
Ancak vukuatlar bitmiyordu. 
Elazığ depreminde evsiz kalan depremzedelerin çadırlarda ne kadar huzurlu olduğunu ispatlamak için çırpınan muhabir de CNN Türk ekranlarında çıktı karşımıza CNN Türk’ün müdavimlerinden Metin Özkan’ın İmamoğlu’na yaptığı “Ben daha iyi kayarım” göndermesi de. 
Yetmemiş olacak ki; Bir vatandaşın “en büyük Türk Atatürk” sözünden Atatürk bölümünü sansürleyen de CNN Türk oldu, Pegasus kazasında bir kazazedenin İmamoğlu’na teşekkür ederken ses duyulmasın diye mikrofonun uzaklaştırılması da aynı ekranda izlendi. 
 
 
Örnekleri çoğaltsak, biz yazmaktan sıkılırız siz okumaktan. Ama CNN Türk, ilk bakışta aklımıza gelen bu ve benzer yayıncılık tuhaflıkları ile epeydir haberciliği ile değil, koştuğu yer ile konuşuluyordu. 
 
AHMET HAKAN YANILIYOR 
Ve şimdi… 
CHP CNN Türk’e boykot uygulamaya karar verdi. Ahmet Hakan diyor ki boykot kararı ile ilgili; “Kendine güvenen siyasetçi en büyük eylemini iktidara karşı yapar, televizyon kanalına karşı değil… Platformla kavga etmez, platformdan yararlanır. ” 
 
Teoride doğru olabilir ama pratikte, Ahmet Hakan yanılıyor. 
 
CNN Türk artık bir platform olarak değil, bizzat iktidarın kanalı olarak pozisyon almış durumda. Dolayısıyla CHP, belki de tarihinde nadir görülen doğru bir hamlelerinden birini yaparak “iktidara karşı ciddi bir eylem” başlattı. 
 
Oradaki konuşan kafalar arasına sokacakları birkaç CHP’linin vereceği mesajdan çok daha güçlü bir mesaj iletti topluma CNN Türk üzerinden. 
Dedik ya; CHP doğru kararları çok nadir alır ve bunda ısrarlı olur. Bakalım CNN Türk kararı ne kadar sürecek, CHP doğrudan ne zaman dönecek?
 
ÖZEL/TURKTIME
 
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime