Turktime
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
BARİ CESEDİ SOĞUSAYDI!
Ankara Kulisi
YAZARLAR
14 Kasım 2018 Çarşamba

BARİ CESEDİ SOĞUSAYDI!




Cumhurbaşkanı Erdoğan, ’’Suudi Arabistan bu zandan kurtulamaz, çocukça açıklamalar devlet ciddiyeti ile uyuşmaz’’ dedi. TBMM ise sanki Erdoğan’a nispet yapar gibi İstanbul'daki Cemal Kaşıkçı cinayetinde başrolü oynayan ve Suriye’deki PKK uzantısı YPG’ye 100 milyon dolar bağışlayan Suudi Arabistan ile dostluk grubu kurdu.
 
Türkiye- Suudi Arabistan Parlamentolararası Dostluk Grubuna üye olacak Milletvekilleri, kralın emrinden çıkmayan 150 kişilik Suudi Şura Meclisi üyeleriyle, iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesi için çaba gösterecek. Kral tarafından atanan Suudi Şura Meclis üyeleri, aşiret temsilcileri, iş adamları ve dini liderlerden oluşuyor.
 
4 ÜLKEYE RET
 
Suudilere dostluk eli uzatan TBMM, ''İlişkilerimiz bozuk'' diyerek İsrail, Yunanistan, Mısır ve Suriye parlamentoları ile dostluk grubu kurmama kararı da aldı. Bu 4 ülke parlamentoları ile geçen dönem de dostluk grubu kurulmamıştı. TBMM 26. dönemde Rus uçağının düşürülmesi nedeniyle Rusya ile de dostluk grubu oluşturmadı. Bu kez ise ilişkiler normale dönünce Türkiye-Rusya parlamentoları arasında dostluk grubu oluşturuldu.
 
TBMM bu dönem toplam 143 ülke parlamentosu ile dostluk grubu kurdu. Bu ülkeler arasında dünya haritasında bile adı zor bulunan Benin, Botsvana, Burkina Faso, Burundi, Gine Bissau, Kabo Verde ile Komorlar Birliği de var. TBMM’de 596 Milletvekilinin üye olarak, dostluk gruplarını oluşturulacağı 143 ülke şöyle:
 
ABD, Afganistan, Almanya, Angola, Arjantin, Arnavutluk, Avustralya, Avusturya, Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Bangladeş, Belarus, Belçika, Benin, İngiltere, Brezilya, Bolivya, Bosna Hersek, Botsvana, Bulgaristan, Burkina Faso, Burundi, Butan, Cezayir, Cibuti, Çad, Çekya, Çin, Danimarka, Dominik Cumhuriyeti, Ekvator, Ekvator Ginesi, Endonezya, Estonya, Etiyopya, Fas, Fildişi Sahili, Filistin, Fransa, Finlandiya, Gabon, Gambiya, Gana, Gine, Gine Bissau, Guatemala, Güney Afrika, Güney Kore, Gürcistan, Hırvatistan, Hindistan, Irak, İran, İrlanda, İspanya, İsveç, İsviçre, İtalya, İzlanda, Jamaika, Japonya, Kabo Verde, Kamboçya, Kamerun, Kanada, Karadağ, Katar, Kenya, Kazakistan, Kırgızistan, KKTC, Kolombiya, Komorlar Birliği, Kongo, Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Kosova, Kosta Rika, Kuveyt, Küba, Letonya, Liberya, Litvanya, Lübnan, Macaristan, Madagaskar, Makedonya, Malavi, Maldivler, Mali, Malta, Malezya, Mauritius, Meksika, Moğolistan, Moldova, Moritanya, Mozambik, Namibya, Nepal, Nijer, Nijerya, Norveç, Oman, Orta Afrika Cumhuriyeti, Özbekistan, Pakistan, Panama, Paraguay, Peru, Polonya, Portekiz, Romanya, Rusya, Ruanda, Sao Tome-Principe, Senegal, Sırbistan, Sierra Leone, Singapur, Slovakya, Slovenya, Somali, Sri-Lanka, Sudan, Suudi Arabistan, Seyşeller, Şili, Togo, Tacikistan, Tanzanya, Tunus, Türkmenistan, Uganda, Ukrayna, Uruguay, Ürdün, Vietnam, Venezuela, Yemen, Yeni Zelanda, Zambiya, Zimbabve
 
 
 
 
 
 
 3 BAKAN, 6 ŞAHİTLİ NİKAH!
 
Mardin Valisi Mustafa Yaman’ın kaymakam kızı Elif Nur Yaman, hayatını Kamu İhale Kurulunda görev yapan Burak Saçar ile birleştirdi. Ankara Vilayetler Evindeki törende İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile İçişleri eski Bakanları Abdülkadir Aksu ve Muammer Güler, YSK Başkanı Sadi Güven, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akarca ve Enerji Bakan yardımcısı Alparslan Bayraktar tanık oldu.
Çok sayıda davetlinin yer aldığı nikah törenine, Mustafa Yaman’ın daha önce Vali olarak hizmet verdiği Tunceli, Giresun, Kırklareli ve Balıkesir Valiliklerinde görev yapan bürokratlar ile anne Gülseren Yaman’ın çalıştığı kurum olan EPDK’nın Başkanı Mustafa Yılmaz da katıldı.
 
 
 
 
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime