Turktime

Zamlar poşeti de vurdu! Marketler poşete zam istiyor

Son dönemde gıda ürünlerine gelen zamların ardından bir zam da poşet fiyatları için bekleniyor. Alışverişlerde kullanılan poşetler için marketlerden zam isteği geldi.
ABONE OL
Abone Ol
Zamlar poşeti de vurdu! Marketler poşete zam istiyor
Haberler / Ekonomi
1 Aralık 2021 Çarşamba 16:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Marketlerde kullanılan poşetler, 25 kuruşa satılıyor. Türk Plastik Sanayicileri Araştırma Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV) Başkanı Yavuz Eroğlu, çevresel sürdürebilirlik için gerçekleştirilen bir uygulamadan kâr sağlanmasını doğru bulmadığını dile getirdi.

"AMAÇ ÇEVRE KORUNMASIYDI"

Sözcü'den Serkan Üstün'ün haberine göre Eroğlu, "Devlet poşeti 25 kuruş yaptığı ilk yıl 15 kuruşu devlete, 10 kuruşu markete gidiyordu. Mevzuata göre devletin aldığı oran her sene yeniden değerleme oranına göre artıyor. Ancak 25 kuruş sabit kaldığı için marketlerin aldığı pay azaldı. Zaten başta da amaç buydu. Çevre için yapılan bir faaliyetten neden market para kazansın? Bu sene fiyat 25 kuruş olarak kalırsa bu miktarın hepsi devlete kalacak.

Marketler de kendilerine para kalmayacağı için 25 kuruşluk zam talep ediyor. Bu çok doğru bir yaklaşım değil. Poşetli ücretli hale getirme, devletin çevresel sürdürülebilirlik için yaptığı, anlaşılabilir bir düzenleme. Ama çevre için yapılan bir faaliyetten marketlerin neden kâr elde ettiğini anlamak mümkün değil" dedi.

"50 KURUŞ OLMASI İÇİN BASKI VAR"

Mevzuat gereği her sene fiyat belirlenmesi için Ankara'da komisyon toplandığını söyleyen Eroğlu, "Komisyon bu Pazartesi günü Ankara’da toplandı. Marketler orada bu fiyatın 50 kuruşa çıkması için ciddi bir baskı oluşturuyor. Bu sene fiyat aynı kalırsa marketlere bir şey gitmemiş olacak. Marketin buradan ayrı bir bedel olmasını mevcut ekonomik ortamda doğru bulmuyoruz" ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime