Turktime

Yüzlerce K-Pop şarkısı kaldırıldı

Güney Kore'de henüz 1 ayını dolduran müzik dinleme platformu Spotify ile ülkedeki en büyük rakibi Kakao M arasındaki anlaşmazlık nedeniyle yüzlerce K-Pop şarkısına erişilemiyor.
ABONE OL
Abone Ol
Yüzlerce K-Pop şarkısı kaldırıldı
Haberler / Kültür
2 Mart 2021 Salı 11:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Uluslararası dijital platformlar, kültürel diplomasi ürünü olarak kullanılan dizi- müzik sektörü ve bunların dağıtım kanalları açısından bir hayli zengin olan Güney Kore'ye yeni yeni giriş yapıyor. Ülkede 1 Şubat'ta hizmet vermeye başlayan Spotify ile yerel yapım şirketi Kakao M arasındaki anlaşmazlık sonucu IU, Monsta X, Epik High, Seventeen, Nu'est, Mamamoo, Zico, Block B, CNBlue, Younha, Apink, Lovelyz, Jannabi gibi sanatçıların parçalarının da bulunduğu yüzlerce şarkı platformdan kaldırıldı.

Spotify, K-Pop dinleyicilerini çileden çıkaran bu durumun lisans sözleşmesinin sona ermesinden kaynaklandığını ama geçici olmasını umduklarını açıkladı; Kore müzik piyasasının gelişmesine katkı için Kakao M gibi yerel lisans sahipleriyle çalışmaya bağlılıklarını teyit etti.

Her gün 60 bin şarkının yüklendiği Spotify'ın ülkedeki en büyük rakibi olan ve aylık 8.81 milyon aktif kullanıcısı bulunan Melon'un da sahibi olan Kakao M ise karşı tarafın anlaşmayı yenilemek istemediğini duyurdu:

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime