Turktime

Vincenzo Montella: Türkiye'nin hocası olmaktan gurur duyuyorum

A Milli Futbol Takımı, tarihinde ilk defa yabancı bir teknik direktörle Avrupa Şampiyonası biletini aldı. Vincenzo Montella, EURO 2024 biletini getiren Letonya maçı sonrası açıklamalarda bulundu.
ABONE OL
Abone Ol
Vincenzo Montella: Türkiye'nin hocası olmaktan gurur duyuyorum
Haberler / Spor
16 Ekim 2023 Pazartesi 00:49
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Euro 2024 Elemeleri D Grubu 7. maçında A Milli Takım, Letonya ile Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda karşılaştı.

Ay yıldızlılar Yunus Akgün, Kerem Aktürkoğlu ve Cenk Tosun'un golleriyle mücadeleden 4-0 galip ayrıldı. D Grubu'nda 16 puana ulaşan Milli Takım, Galler maçından 1 puan alması halinde grup liderliğini garantileyecek.

"GURUR DUYUYORUM"

Geçtiğimiz ay Stefan Kuntz'un yerine göreve getirilen Vincenzo Montella, TRT Spor'a galibiyeti ve Avrupa Şampiyonası'nı değerlendirdi.

"Türk Milli Takımı'nın hocası olduğum için gurur duyuyorum. Galibiyeti daha öncesinde de alabilirdik, ikinci yarı açıldık. Burada birliktelik yaratmaya çalıştık. Şu anda dünyanın en mutlu insanı olabilirim. Düzeltmemiz gereken bir şey var, 1-0'dan sonra biraz fazlasıyla geri çekildik. Beraber çalıştıkça bunları geliştireceğiz.

En iyi şekilde hazırlanacağız. EURO 2024'te en iyisini yapmak istiyoruz. Coşkulu, mutlu olacağız. Hepimiz hak ettik. Önümüzdeki günlerde Avrupa Şampiyonası'na hazırlanacağız."

MONTELLA TARİHE GEÇTİ

Türkiye, tarihinde 6’ncı kez Avrupa Şampiyonası biletini alırken ilk kez yabancı bir teknik direktörle bu başarıyı elde etti. A Milli Takım Teknik Direktörü Montella, bu başarısıyla tarihe geçti.

Avrupa Şampiyonası Elemeleri’ne Alman teknik adam Stefan Kuntz ile başlayan milliler, gruptaki 5’inci maçın ardından yol ayrımına gitmiş ve İtalyan teknik direktör Vincenzo Montella ile sözleşme imzalamıştı. 49 yaşındaki Montella, milli takımın tarihindeki 21’inci yabancı teknik direktörü olmuştu.

Montella, Ay-yıldızlı ekibin başında aldığı Hırvatistan ve Letonya galibiyetleriyle millileri 14 Haziran – 14 Temmuz tarihlerinde Almanya’da düzenlenecek EURO 2024’e götürerek tarihi bir başarının altına imza attı.

A Milli Takım, 5 kez yer aldığı Avrupa Şampiyonaları’na daha önce 3 kez Fatih Terim’le, 1’er kez de Mustafa Denizli ve Şenol Güneş yönetiminde katılma başarısı gösterdi. Türkiye’yi 1996’da İngiltere’de düzenlenen şampiyonaya Fatih Terim; 2000’de Hollanda-Belçika ortaklığında düzenlenen organizasyona Mustafa Denizli götürmeyi başarmıştı.

Ay-yıldızlıları 2008’de Avusturya-İsviçre işbirliğinde düzenlenen turnuvaya Fatih Terim; 2016’da Fransa’da organize edilen şampiyonaya Fatih Terim ve 2020’de 11 farklı ülkede oynanan mücadelelere ise Şenol Güneş götürmüştü.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime