Turktime

Uzmanlardan kahve uyarısı: Aman dikkat!

Diyetisyen Damla Eda Özçoban, kafeinin kasları, sinirleri ve mide salgısını uyarıcı, aynı zamanda da metabolizmayı hızlandırıcı etkiye sahip olduğuna dikkat çekerek uyarılarda bulundu.
ABONE OL
Abone Ol
Uzmanlardan kahve uyarısı: Aman dikkat!
Haberler / Sağlık
4 Ağustos 2024 Pazar 11:19
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Dünyanın her yerinde tüketilen ve binlerce farklı çeşitli yapılan kahveyi demlerken doğru yöntemler kullanmanız gerekiyor. 

İşte uzmanından demlerken dikkat etmeniz gerekenler...

KAHVE İÇMEK İÇİN DOĞRU ZAMANI SEÇİN!

Diyetisyen Damla Eda Özçoban, kafeinin kasları, sinirleri ve mide salgısını uyarıcı, aynı zamanda da metabolizmayı hızlandırıcı etkiye sahip olduğuna dikkat çekerek şu açıklamalarda bulundu:

Fazla kafein tüketimi kan basıncını ve kalp çalışmasını hızlandırıcı etkiye sahip olduğundan çarpıntı şikayetlerine neden olabilir. Öte yandan vücuttan magnezyum ve kalsiyum atımına bağlı olarak, osteoporoz riskinin artmasına da neden olur. Yatmadan hemen önce kahve tüketilmesini ise vücutta dengesizliklere sebebiyet verebileceğinden ve iyi bir uykuyu engelleyebileceğinden dolayı önermiyoruz. Kahve tüketiminin yapılacağı en doğru zaman, yatmadan en azından 6-8 saat öncesidir.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime