Turktime

Uzmanından 'eyyam-ı bahur' uyarısı: Ölümcül sonuçlar doğurabilir

Uzmanlar, Ağustos'un ilk haftasında etkili olacak Eyyam-ı Bahur sıcaklarının özellikle yaşlılar, kalp ve akciğer hastaları için ölümcül sonuçlar doğurabileceği uyarısında bulundu.
ABONE OL
Abone Ol
Uzmanından 'eyyam-ı bahur' uyarısı: Ölümcül sonuçlar doğurabilir
Haberler / Sağlık
1 Ağustos 2024 Perşembe 15:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Türkiye’de bu yaz mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar devam ediyor. Yetkililer, Ağustos ayının ilk haftalarından itibaren etkili olması beklenen Eyyam-ı Bahur sıcaklıklarına karşı vatandaşları uyardı.

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Şevket Özkaya, bu sıcak hava dalgasının özellikle yaşlılar, kalp ve akciğer hastaları üzerinde ciddi sağlık risklerine yol açabileceğini belirtti.

Prof. Dr. Özkaya, “Ağustos’un ilk haftasında çöl sıcakları olarak bilinen Eyyam-ı Bahur'un etkili olacağını biliyoruz. Bu dönem, özellikle kalp ve akciğer hastaları için ölümcül sonuçlar doğurabilir. Sıcak hava nedeniyle yaşanan sağlık sorunlarının Avrupa’da 2000’li yıllardan sonra arttığını gözlemliyoruz. Vatandaşların, bu sıcak günlerde özellikle dikkatli olmalarını ve Sağlık Bakanlığı’nın uyarılarına uymalarını öneriyoruz. Ayrıca, sıcak hava stresi artırabilir ve içgüdüsel davranışlarda değişikliklere yol açabilir” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime