Turktime

UEFA'nın maaş ve bütçe limiti planı

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, Avrupa kupalarına katılacak takımlara maaş ve bütçe limiti getirmeyi tartıştıklarını söyledi.
ABONE OL
Abone Ol
UEFA'nın maaş ve bütçe limiti planı
Haberler / Spor
19 Haziran 2023 Pazartesi 15:18
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Aleksander Ceferin, Hollanda'da yayın yapan NOS'a açıklamalarda bulundu.

UEFA'nın düzenlediği organizasyonlara katılan takımlara maaş ve bütçe limiti getirmeyi tartıştıklarını belirten Ceferin, birçok kulübün bu öneriye destek verdiğini söyledi.

Ceferin açıklamasında, "Sınırsız kaynağa sahip 2-3 kulübün bütçesinin 5-10 milyara gelmesini istemiyoruz. O zaman rekabetin ilgi çekici bir hali olmuyor. Neredeyse konuştuğum her kulüp, bu konuda hem fikir. Herhangi bir karardan şu an için uzağız, sadece düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

"BUNUN BİR HATA OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM"

Aleksander Ceferin, Suudi Arabistan takımlarının yaptığı harcamalara ilişkin de değerlendirmelerde bulundu.

Ceferin, Suudi Arabistan ligindeki takımların transfer harcamalarını yanlış bulduğunu ve bu politikanın futbolun gelişimine yardımcı olmadığını söyledi.

Konuya ilişkin Ceferin şu ifadeleri kullandı, "Bunun esas olarak Suudi Arabistan futbolu için bir hata olduğunu düşünüyorum. Akademilere yardımcı olmalılar. Kendi oyuncularını geliştirmeliler. Çin de daha önce benzer bir hata yaptı. Mesele sadece para değil. Oyuncular en iyi organizasyonlarda ve turnuvalarda yer almak ister. En büyük rekabet Avrupa'da." dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime