Turktime

Tarihi surlarda restorasyon

Çanakkale Boğazı'nın savunmasında önemli rol oynayan Namazgah Tabyası'nın 395 metre uzunluğundaki surlarında güçlendirme ve restorasyon çalışması başlatıldı.
ABONE OL
Abone Ol
Tarihi surlarda restorasyon
Haberler / Kültür
13 Ocak 2021 Çarşamba 15:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Tarihi Alan içerisinde Eceabat ilçesine bağlı Kilitbahir köyünde bulunan, Kilitbahir Kalesi ve Namazgah Tabyası ile bütünlük oluşturan, 2'nci Abdülhamit döneminde yapılan 395 metre uzunluğundaki tarihi surlar, zamanla iklim koşullarına yenik düşerek tahrip oldu. Bir bölümü yıkılan sur duvarlarının hem ziyaretçiler için tehlike oluşturmaması hem de tamamen yok olmaması için harekete geçen Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı, 'Namazgah Tabyası Sur Duvarları Askıya Alınması, Kısmi Restorasyon ve Nizamiye Kapısının Rekonstrüksiyon İşi' projesi hazırlayarak, çalışmalara başladı.

Kilitbahir Kalesi yanındaki 'Nizamiye Kapısı'na rekonstrüksiyon çalışması yapılacak. Yol üzerindeki 'Taç Kapı' ise önce askıya alınacak, sonrasında restore edilecek. Sur duvarları güçlendirilecek. Namazgah Tabyası'nın surları, aslına uygun olarak restore edildikten sonra alan yeniden ziyarete açılacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime