Turktime

Lahit tarlası için koruma önlemleri

UNESCO’ya aday İznik’te çok sayıda lahit çıkmasının ardından kamulaştırılarak sit alanı ilan edilen zeytin tarlasının etrafı tel örgülerle çevrildi.
ABONE OL
Abone Ol
Lahit tarlası için koruma önlemleri
Haberler / Kültür
13 Ocak 2021 Çarşamba 09:37
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Bursa’nın İznik ilçesinde bir yılda 5 lahit bulununca bakanlık tarafından kamulaştırılan alanda kameralı tedbir alındı. Kaçak kazıların arttığı ilçede, lahit tarlası olarak anılan alan yüksek teknolojili ve gece görüş özelliği bulunan 6 kamera ile 7 gün 24 saat izleniyor.

Jandarma ise 30 dakikada bir devriye atıyor. Özel korunan alanın girişinde "Yasak bölgedir girilmez" ve "Bu alan kameralarla izlenmektedir" tabelaları dikkat çekiyor. Tarlada çıkarılmayı bekleyen lahitlerin üstü özel brandalar ile kapatıldı.

İznik ilçesinin kırsal Hisardere Mahallesi mevkiinde son bir yılda 5 lahit bulundu. Bu gelişmenin ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından lahitlerin bulunduğu 10 dönümlük zeytinlik, 1 milyon 94 bin TL karşılığında kamulaştırıldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime