Turktime

Taliban'dan dikkat çeken 'yeni anayasa' açıklaması

Taliban Siyasi Büro Sözcüsü Muhammed Naim, "Afganistan'ın kesinlikle yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğunu ve bu anayasanın oluşturulacağını" söyledi. Taliban’ın liderlerinden Waheedullah Haşimi, Afganistan’da demokrasi olmayacağını ve sadece şeriat kanunlarının uygulanacağını duyurmuştu.
ABONE OL
Abone Ol
Taliban'dan dikkat çeken 'yeni anayasa' açıklaması
Haberler / Dünya
20 Ağustos 2021 Cuma 18:32
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Taliban, Afganistan’daki yönetimi ele alarak “Afganistan İslam Emirliği”ni ilan etmesinin ardından Taliban Siyasi Büro Sözcüsü Muhammed Naim açıklamalarda bulundu. Naim, ''Afganistan'ın kesinlikle yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğunu ve bu anayasanın oluşturulacağını'' söyledi.

Taliban Sözcüsü, Afganistan'ın şu anda bir 'olağanüstü hal' ile karşı karşıya olduğu inancını dile getirdi. Naim Sputnik’e demecinde, "Şimdi halkın ihtiyaçlarını karşılamamız, boşluğu aşmamız ve daha sonra başka adımlar atmamız gerekiyor. Ancak genel olarak yeni bir anayasaya ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı.

"SADECE ŞERİAT KURALLARI UYGULANACAK"

Taliban’ın liderlerinden Waheedullah Haşimi, Afganistan’da demokrasi olmayacağını ve sadece şeriat kanunlarının uygulanacağını duyurmuştu.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) Sözcülerinden Shabia Mantoo ise “BMMYK, kadınlar ve kızlar da dahil olmak üzere, bu değişen koşullarda sivillere yönelik insan hakları ihlalleri riskinden endişe duymaya devam ediyor” açıklamasında bulundu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime