Turktime

Mülteci açıklaması alay konusu oldu

Afganistan'da Taliban'ın ülke kontrolünü ele geçirmesinin ardından Afganistan üzerinden batıya doğru büyük göç akınları gelmeye devam ediyor. Avrupa ülkesi Estonya'dan bu konuyla alakalı gelen açıklama sosyal medyada alay konusu oldu.
ABONE OL
Abone Ol
Mülteci açıklaması alay konusu oldu
Haberler / Dünya
20 Ağustos 2021 Cuma 15:51
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Avrupa'nın mülteci krizinden sıyrılma çabasına örnek sayılabilecek açıklamada Estonya Başbakanı Kaja Kallas, ülkelerine 30 mülteci alabileceklerini söyledi.

Estonya'nın devlet televizyon kanalı olan ERR'nin duyurduğu haberde, sığınmacıların 20'sini Estonya ile iş birliği yapanlar ve aileleri oluştururken, 10 kişilik kontenjanın da NATO ve Avrupa Birliği ile iş birliği yapanlara ayrıldığı belirtildi.

Estonya Başbakanı'nın açıklamalarından sonra sosyal medyada konuyla alakalı on binlerce tweet atıldı. 

Kullanıcılar, "O 30 kişiyi ülkesine alarak Estonya bütün dünyanın mülteci yükünü almış oluyor", "Annem sen o 10 kişiyi alırsan diğer ülkelere Afgan kalmaz. Yapma gözünü seveyim", "O 10 afgan fazla olmuş kanka birazını da bize yollayın" şeklinde yorumlarla tepkilerini gösterdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime