Turktime

Susam Sokağı'na yeni karakter

Susam Sokağı" olarak bilinen Amerikan yapımı çocuk programına Asya kökenli Amerikalı karakter Ji-Young karakteri katıldı.
ABONE OL
Abone Ol
Susam Sokağı'na yeni karakter
Haberler / Kültür
15 Kasım 2021 Pazartesi 15:36
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Susam Sokağı'nın Yaratıcı Üretimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Kay Wilson Stallings, programın ilk Asya kökenli kuklasıyla ilgili Associated Press'e değerlendirmelerde bulundu.

Stallings, Ji-Young karakterinin George Floyd'un ölümü ve Asya karşıtı nefret olaylarının artışa geçmesinin ardından düşünüldüğünü ve Asya kökenlilerin deneyimlerine odaklanacağını belirtti.

SOSYAL SORUNLARA DEĞİNİLECEK

Yeni karakterle, ten rengi ya da dil gibi farklılıklardan kaynaklı sosyal sorunlara değineceklerini vurgulayan Stallings, programda Kore yemekleri, müzikleri gibi kültürel zenginliklerin de öne çıkarılacağını kaydetti.

Stallings, Ji-Young karakterinin "Susam Sokağı Özel" bölümünde resmen tanıtılacağı ve 2022'de yayına girecek 53. sezonda sıkça yer alacağı bilgisini paylaştı.

CESUR VE GÜÇLÜ

İki heceden oluşan Ji-Young'ın ilk hecesi "zeki" ve "susam" anlamlarına gelirken, ikinci hece de "cesur" ve "güçlü" gibi anlamlara geliyor.

Ji-Young karakteri, elektro gitar çalmayı ve kaykay yapmayı seviyor.

ABD'de ırkçılık tartışmalarının doruğa çıktığı döneminde 8 yaşındaki siyahi karakter Tamir, programın yeni kuklası olarak Susam Sokağı'nda yerini almıştı.

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime