Turktime

Suriyeli ressamdan Türkiye'ye teşekkür

Suriye'deki iç savaş nedeniyle ailesiyle birlikte Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesine sığınmak zorunda kalan Suriyeli Ressam Muhammed Cemal Aziz, Türkiye Cumhuriyeti Devletine minnettar olduğunu söyledi.
ABONE OL
Abone Ol
Suriyeli ressamdan Türkiye'ye teşekkür
Haberler / Kültür
30 Ağustos 2020 Pazar 00:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Suriyeli Muhammed Cemal Aziz, iç savaş öncesi sokaklardaki duvarlara resimler çizip geçimini sağlıyordu. Aziz, ülkesinde iç savaş çıkması nedeniyle ailesiyle birlikte Türkiye'ye gelerek Ceylanpınar ilçesine sığınmak zorunda kaldı.

DUVARLARDAN SINIFLARA

Bir süre çadır kette konaklayan Aziz, ülkesindeki mesleğini yeniden uygulamak için biriktirdiği paralarla boya ve fırça aldı. Bir süre Ceylanpınar ilçesindeki parkların ve iş yerlerinin duvarlarına resim çizen Aziz daha sonra duvarlara çeşitli resimler uygulayarak geçimini sağlıyor. Ayrıca Aziz, Türkiye Cumhuriyeti Devletine minnettar olduğunu söyledi.

Duvarlara resim yapmaktan mutlu olduğunu ifade eden ressam Aziz, “Suriye'de yaşanan iç savaş nedeniyle Ceylanpınar ilçesine sığındık. Bir süre çadır kentte kaldıktan sonra Suriye'deki mesleğim olan ressamlık ve hattatlığı Ceylanpınar'da uygulamaya karar verdim. İşimden mutluyum. Bana bu fırsatı sunan Türkiye Cumhuriyeti yetkililerine teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Ceylanpınar belediyesine ait destek kıtalarının duvarlarına uyguladığı resimler ile büyük beğeni toplayan ressam Aziz, Ceylanpınar halkına teşekkür ettiğini belirtti.

Ceylanpınar Belediyesi bünyesinde bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Ekim, Belediye Encümeni İbrahim Almaz ve Destek Kıtaları Sorumlusu Nuri Kahraman, çalışmalarından dolayı Suriye’li ressama teşekkür ettiler.

UĞUR KUŞ / ŞANLIURFA

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime