Turktime

Ünlü müze o büstü sergiden çıkardı!

Black Lives Matter (Siyahların Hayatı Değerlidir) hareketinden etkilenen dünyanın en önemli müzelerinden British Museum, köle sahibi Sir Hans Sloane'nin büstünü ana sergi alanından kaldırma kararı aldı.
ABONE OL
Abone Ol
Ünlü müze o büstü sergiden çıkardı!
Haberler / Kültür
25 Ağustos 2020 Salı 16:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İngiltere’nin Londra şehrinde yer alan dünyanın en önemli müzelerinden British Museum, ‘köle sahibi’ni temsil eden bir büstü sergiden çıkardı.

Küratörler, Sir Hans Sloane'nin heykelinin artık "İngiliz İmparatorluğu'nun sömürücüleri” eserlerinin yanında bir sergide yer alacağını söyledi.

Vasiyetiyle koleksiyonundaki 71 bin parça eseri müzeye bağışlayan Sloane’nin eserleri British Museum’un temelini oluşturuyor. Köleci Sloane, koleksiyonunu eşinin ailesinin şeker çiftliği aracılığıyla finanse etmişti. Londra’da Sloane adı verilen bir de meydan bulunuyor.

Sloane büstü, artık mesleği ‘koleksiyoncu ve köle sahibi’ şeklinde güncellenerek müzenin farklı bir bölümünde tutuluyor.

Müze direktörü Hartwig Fischer, kurumun kasıtlı olarak büstü kaideden attığını söyleyerek, “Hiçbir şeyi saklamamalıyız. Şifa bilgidir” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime