Turktime

1700 yıllık hayırsever kadın heykeli!

Truva Savaşı komutanlarının kurduğu Perge Antik Kenti'nde bulunan kadın heykeli, heyecanlandırdı.
ABONE OL
Abone Ol
1700 yıllık hayırsever kadın heykeli!
Haberler / Kültür
6 Ağustos 2020 Perşembe 10:47
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Troia Savaşı’na katılan Akalı komutanların bir kısmının kurduğu Pamphylia’nın metropolis kentlerinden Perge’de, 2020 yılı kazılarında yeni heykel bulunmasının heyecanı yaşandı. Antalya’nın Aksu ilçesindeki Perge Antik Kenti’nde İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Sedef Çokay Kepçe başkanlığında yürütülen kazı çalışmalarında bulunan M.S. 3. yüzyıla ait heykelin, olasılıkla aristokrat bir aileye mensup Pergeli hayırsever kadına ait olduğu belirtildi.

Sade giysisi, ortadan ayrılmış dalgalı saçları, başındaki örtü, göz bebekleri, kaş, burun, dudak ve çene işlenişiyle Perge Heykeltraşlık Okulu’nun özelliklerini yansıtan, başı boynundan kırılmış kadın heykeli, temizleme ve birleştirme çalışmalarından sonra Antalya Müzesi’nde ziyarete sunulacak. M.S. 2. yüzyılda yöneticisi ‘Plancia Manga’ adındaki bir kadın olan Perge Antik Kenti’nde bulunan 1 metre 80 santimetre boyundaki kadın heykelinin, olasılıkla Plancia Manga gibi kentin kadın hayırseverlerinden biri olmasının da anlamlı olduğu kaydedildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime