Turktime

Sağlık Müzesi’ne bayramda ziyaretçi akını

Edirne'nin Osmanlı'dan miras en önemli eserlerinden, UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi'ndeki 2'nci Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi, Kurban Bayramı dolayısıyla çevre illerden gelen ziyaretçilerin akınına uğradı.
ABONE OL
Abone Ol
Sağlık Müzesi’ne bayramda ziyaretçi akını
Haberler / Kültür
3 Ağustos 2020 Pazartesi 17:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Edirne’nin Osmanlı mirası olan en önemli eserlerinden, döneminin sağlık alanındaki öncü kurumlarından 2’nci Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi, Kurban Bayramı’nda da turistler tarafından ziyaret edildi.

Trakya Üniversitesi tarafından Sağlık Müzesi’ne dönüştürülmesinin ardından 2004 yılında Avrupa Konseyi’nce ‘Avrupa Müze Ödülü’ne layık görülen ve 2016 yılında UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi’ne alınan 2’nci Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi’ni görebilmek için kent dışından çok sayıda ziyaretçi Edirne’ye geldi. Özellikle müzeyi ilk kez gören ve tarihi hakkında bilgilenen ziyaretçiler, Osmanlı’nın döneminin çok ilerisinde gerçekleştirdiği tedavi yöntemleri karşısında hayranlıklarını gizleyemedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime