Turktime

SPK'dan dikkat çeken 'Borsa İstanbul' açıklaması

SPK, 'piyasa bozucu işlem ve eylemlerin tespiti' halinde, sorumlular hakkında cezai ve idari yaptırımlar uygulanacağını açıkladı
ABONE OL
Abone Ol
SPK'dan dikkat çeken 'Borsa İstanbul' açıklaması
Haberler / Ekonomi
24 Mayıs 2023 Çarşamba 23:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Sermaye Piyasası Kurulu'ndan (SPK) halka açık şirketlere ilişkin haberler hakkında açıklama geldi.

SPK'dan yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada Borsa İstanbul pay piyasasında işlem gören şirketler hakkında "herhangi bir bilgi ve belgeye dayanmayan, gerçeği yansıtmayan, mesnetsiz ifadelerin yer aldığı" aktarıldı.

Uluslararası piyasalara tam entegre olan sermaye piyasasının "güvenilir, şeffaf, istikrarlı, adil ve rekabetçi" bir ortamda işlediği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

CEZAİ VE İDARİ YAPTIRIMLAR...

"Yatırımcıların hak ve menfaatlerinin korunması birinci önceliğimizdir. Borsa İstanbul'da gerçekleştirilen işlemler, Kurulumuz ve Borsa İstanbul tarafından anlık olarak takip edilmektedir. Sermaye piyasasının güven ve istikrar içinde işleyişini bozacak açıklamaların yanı sıra piyasa bozucu işlem ve eylemlerin tespiti halinde, Sermaye Piyasası Kanunu hükümleri çerçevesinde, Kurulumuz tarafından sorumlular hakkında cezai ve idari yaptırımlar uygulanacaktır."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime