Turktime

Rusya ve Ukrayna'dan Karadeniz'de saldırı suçlamaları!

Rusya Ukrayna'yı Karadeniz'de sivil nakliye gemilerine insansız deniz araçlarıyla saldırı girişiminde bulunmakla, Ukrayna Rusya'yı Tuna Nehri bağlantılı limanlarına saldırmakla suçladı.
ABONE OL
Abone Ol
Rusya ve Ukrayna'dan Karadeniz'de saldırı suçlamaları!
Haberler / Dünya
2 Ağustos 2023 Çarşamba 17:42
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Rusya ve Ukrayna, Karadeniz'deki gemi ve limanlarına yönelik karşılıklı saldırı suçlamalarında bulundu.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Ukrayna ordusuna ait insansız deniz aracının Karadeniz'in güneybatısında sivil bir gemiye eşlik eden Rus savaş gemisine saldırı girişiminde bulunduğunu bildirdi. Sözcü Konaşenkov yaptığı açıklamada, saldırının dün gece düzenlendiğini belirtti.

Konaşenkov, "Kiev rejimi Karadeniz'in güneybatısında sivil bir gemiye eşlik eden Rus savaş gemisine bir başka saldırı girişiminde daha bulundu. Ukrayna aracı, zamanında tespit ve imha edilmiştir" ifadelerini kullandı.

Rusya Savunma Bakanlığı dün de Ukrayna'nın Rus sivil nakliye gemilerine insansız deniz araçları ile saldırı girişiminde bulunduğunu bildirmişti.

UKRAYNA'DAN AÇIKLAMA

Ukrayna Toplulukları, Bölgeleri ve Altyapıyı Geliştirme Bakanı Aleksandr Kubrakov, Rusya'nın dün gece Tuna Nehri bağlantılı limanlara saldırdığını İHA'larla saldırdığını belirtti.

Kubrakov, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Dün gece Rusya İran'a ait insansız hava araçlarıyla bu limanlara saldırdı. Bunlar bugün küresel gıda güvenliğinin temeli haline gelen limanlar. Ruslar depolara ve tahıl silolarına saldırdı, Afrika ülkeleri, Çin ve İsrail'in beklediği yaklaşık 40 bin ton tahıl zarar gördü" ifadesini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime