Turktime

İngiltere'den, KKTC'ye tanıma desteği

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin dünya tarafından tanınmasına, İngiliz Milletvekili Sammy Wilson destek verdiğini duyurdu.
ABONE OL
Abone Ol
İngiltere'den, KKTC'ye tanıma desteği
Haberler / Dünya
2 Ağustos 2023 Çarşamba 12:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İngiliz Milletvekili Sammy Wilson, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) tanınmasına vurgu yaptığı bir yazı yayımladı. İngiliz siyaset dergisi Politicshome'da kaleme aldığı yazıyı yayımlayan Sammy Wilson, "Kıbrıs Adası’nda sınırın her iki tarafında tam olarak işleyen hükümetler ve demokratik sistemler var" şeklinde ifade etti.

KKTC’nin Birleşmiş Milletler tarafından tanınmaması için bir neden olmadığını söyleyen Wilson, kaleme aldığı bu yazı ile İngiltere'nin, KKTC'ye önemli bir tanıma desteğinde bulunduğunu göstermiş oldu.

"DAHA FAZLA YASALLIK TANINMALIDIR"

İngiliz Milletvekili, Kuzey İrlanda barış sürecinde imzalanan ve 'Hayırlı Cuma Anlaşması' olarak da bilinen Belfast Anlaşması’na işaret ederek, "Kosova'nın bağımsızlığına ilişkin Uluslararası Adalet Divanı'nın 2010 kararı KKTC'nin talebine daha fazla yasallık sağlamalıdır" diye belirtti.

Wilson, Kıbrıs’ta çözüm planlarını Rumların reddettiğine değinerek, İngiltere’nin bu süreçte Kıbrıs Türkleri ve Rumlar arasında ara bulucu olması gerektiğini söyledi.

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime