Turktime

Rusya'dan zorunlu askerlik kararı! Yaş sınırı yükseltildi

Rusya'da parlamento, bir yıl zorunlu askerlik hizmetine çağırabilecek insanların azami yaşını 27'den 30'a çıkarmayı kabul etti.
ABONE OL
Abone Ol
Rusya'dan zorunlu askerlik kararı! Yaş sınırı yükseltildi
Haberler / Dünya
26 Temmuz 2023 Çarşamba 12:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Geçtiğimiz aylarda Rusya’da zorunlu askerlikte uygulanan 18-27 yaş aralığında üst sınırın 30’a yükseltilmesinin planlandığı açıklanmıştı.

Rusya Parlamentosu’nun Savunma Komitesi Başkanı Andrei Kartapolov yaptığı açıklamada, Rusya'nın baharda zorunlu askerlikte uygulanan üst yaş sınırını 30'a çıkarabileceğini ifade ederek, alt yaş sınırının ise ancak 1 ila 3 yıllık bir geçiş döneminden sonra 18’den 21’e çıkarılabileceğini belirtmişti.

YAŞ SINIRI 30’A ÇIKARILDI

Rusya'da parlamento, bir yıl zorunlu askerlik hizmetine çağırabilecek insanların azami yaşını 27'den 30'a çıkarmayı kabul etti.

Yasa tasarısı, Rusya'nın Ukrayna'da cephedeki asker sayısını tekrar seferberlik ilan etmeden yükseltmek istediği bir dönemde meydana geldi.

Tasarının parlamentonun alt meclisinde kabul edilmesinin ardından, "1 Ocak 2024'ten itibaren 18 ile 30 yaş arasındaki vatandaşlar askere çağırılabilecek" denildi.

Yasa, ayrıca askere çağrılanlara mektup gönderildiği anda ülkeden çıkmalarını yasaklıyor.

Yasa tasarısının önce parlamentonun üst meclisi ardından Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından onaylanması gerekse de bu adımlar bir formalite sayılıyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime