Turktime

Okyanus yüzeyi ortalama sıcaklığı rekor kırdı

Aşırı sıcaklar Akdeniz havzası, ABD ve Japonya’yı etkisi altına alırken birçok kentte termometreler patladı. Ulusal Okyanus ve Atmosfer Dairesi verilerine göre, bu mevsimde okyanusun sıcaklığının normal şartlarda 23 ila 31 derece arasında değişmesi gerekiyor.
ABONE OL
Abone Ol
Okyanus yüzeyi ortalama sıcaklığı rekor kırdı
Haberler / Dünya
26 Temmuz 2023 Çarşamba 10:32
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ABD hükümet verilerine göre, Everglades milli parkındaki Manatee Körfezi'nin sularında bulunan bir su sıcaklığı şamandırası, 24 Temmuz günü öğleden sonra geç saatlerde 38.43 derece sıcaklık kaydetti.

Ulusal Okyanus ve Atmosfer Dairesi verilerine göre, bu mevsimde okyanusun sıcaklığının normal şartlarda 23 ila 31 derece arasında değişmesi gerekiyor. Bu hafta görülen sıcaklıklar ise neredeyse bir jakuzidekiyle aynı.

The Guardian'ın aktardığına göre, okyanus yüzey sıcaklığı rekorları belirlenmese de daha önce kayda alınmış en yüksek sıcaklık Basra Körfezi'ndeki 37.61 idi.

Güney Florida'daki sıcaklar, okyanus canlılarını ve ekosistemi de tehdit ediyor. Aşırı sıcaklar yosun, deniz otu ve mercanları yok ederken, birçok deniz canlısını "bir orman yangını" gibi öldürüyor.

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime