Turktime

Rusya’dan Netflix’e eşcinsellik çıkışı

Netflix, Rusya'da eşcinsel propagandası yasasını ihlal etmekle suçlanıyor. Şirket, yasaları ihlal ettiği tespit edilirse para cezası ve hizmetlerin geçici olarak askıya alınmasıyla karşı karşıya kalacak.
ABONE OL
Abone Ol
Rusya’dan Netflix’e eşcinsellik çıkışı
Haberler / Dünya
26 Kasım 2021 Cuma 11:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İddialar arasında LGBTQIA+ temalı bazı Netflix içeriklerinin 16 yaş ve üstü için uygun olarak derecelendirildiği yer alıyor. Ülkenin yasaları, geleneksel olmayan cinsel ilişkilerle ilgili propaganda özellikleri taşıtan içeriklerin 18 yaş altına ulaşmasına izin vermiyor.

İçişleri Bakanlığı’nın şikayeti incelediği söyleniyor. Netflix’in yasayı çiğnediği tespit edilirse, bir milyon rubleye (13.390 dolar) kadar para cezasıyla karşı karşıya kalacak. Ve hizmeti geçici olarak askıya alınabilir.

Moskova’da yayınlanan gazete Vedomosti’ye Netflix’ten bir kaynak, şirketin kasım ayının başlarında yaptığı bir incelemede 16+ olarak derecelendirilen herhangi bir LGBT içeriği bulamadığını söyledi.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi 2017 yılında, 2013 yılında yürürlüğe giren propaganda yasasının LGBTQIA+ kişilere karşı ayrımcılık yaptığını ve Avrupa Antlaşması kurallarını ve ifade özgürlüğü hakkını ihlal ettiğini tespit etmişti. Eylemciler ve Batılı devletler düzenlemeyi eleştirmişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime