Turktime

Rusya'da anime yasağı!

Rusya; Death Note, Tokyo Ghoul ve Inuyashiki gibi ünlü animelerin bazı internet sitelerindeki gösterimlerini, gençleri olumsuz yönde etkilediği gerekçesiyle yasakladı
ABONE OL
Abone Ol
Rusya'da anime yasağı!
Haberler / Kültür
24 Ocak 2021 Pazar 16:31
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

St. Petersburg'taki Kolpinski Bölge Mahkemesi, çarşamba günü Death Note ve Inuyashiki'nin iki internet sitesinde, Tokyo Ghoul'un da bir internet sitesinde gösteriminin yasaklandığını açıkladı.

Independent Türkçe'nin haberine göre; St. Petersburg Lisansüstü Pedagojik Eğitim Akademisi'nde aile pedagojisi alanında çalışan Oleg Erlikh, duruşmada Death Note'un modern bir çocuk için potansiyel anlamda tehlikeli olduğunu savundu.

Devlete bağlı çalışan RIA Novosti haber ajansına göre yasaklar sadece bu siteleri kapsıyor. Öte yandan Meduza'daki haberdeyse Rusya'nın federal medya denetleme kurumu Roskomnadzor'un mahkeme kararını daha geniş çapta değerlendirerek bu animelerin tamamen yasaklanmasını talep edebileceği belirtildi.

2013'te Death Note manga koleksiyonu bulunan 15 yaşındaki bir kızın Rusya'da intihar etmesinin ardından, aileler animenin yasaklanması için kampanya başlatmışlardı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime