Turktime

Neyzen Tevfik Şiir Yarışması'nın kazananları belli oldu

Kartal Belediyesi tarafından ünlü ney ustası ve şair Neyzen Tevfik’i gelecek kuşaklara tanıtmak için düzenlenen Neyzen Tevfik Şiir (Hiciv) Yarışması’nın kazananları belli oldu.
ABONE OL
Abone Ol
Neyzen Tevfik Şiir Yarışması'nın kazananları belli oldu
Haberler / Kültür
22 Ocak 2021 Cuma 10:58
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Kartal Belediyesi tarafından ünlü ney ustası ve şair Neyzen Tevfik’i (Tevfik Kolaylı), gelecek kuşaklara tanıtmak, eski şiir türlerinden olan “hiciv”i ve şiiri özendirmek amacıyla bu yıl ilk kez düzenlenen ‘Neyzen Tevfik Şiir (Hiciv) Yarışması’nın kazanan isimleri belli oldu.

Hiciv ustası Neyzen Tevfik’i, şiir üzerinden anmanın ve gündemde tutmanın konusunu oluşturduğu yarışmaya 513 şair, 990 adet şiir ile katıldı. Seçici kurulunda; Müjdat Gezen, Celal Ülgen, Kandemir Konduk, Adem Uçar, Cihan Demirci, Hüseyin Fidan, Dilruba Nuray Erenler ve Niyazi Yaşar’ın yer aldığı yarışmada kazanan isimler, titizlikle yapılan değerlendirme sonucu açıklandı.

Açıklanan sonuçlara göre; “Alacakaranlıkta Gölge Oyunu” isimli eseri ile Yaşar Bayar birincilik, “Döngü” eseri ile Damla Ağüzüm ikincilik, “Ya Bir Tasma Ya Yular” eseri ile Kenan Şahbaz üçüncülük ödülünü aldı. Hakan İlhan ise “Yer’den Yer’e” isimli eseri ile Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime