Turktime

Rus kanalı Almanya'da yasaklandı

Almanya, Rus Devlet Kanalı Russia Today'in lisans sorunu olduğu gerekçesiyle yayınını yasakladı. Almanya'nın o kararına Rusya'dan cevap gecikmedi.
ABONE OL
Abone Ol
Rus kanalı Almanya'da yasaklandı
Haberler / Dünya
4 Şubat 2022 Cuma 12:19
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Almanya ile Rusya arasında tansiyon yükseldi. Almanya Rus Devlet Kanalı Russia Today'i kapatma kararının ardından, Rusya da cevap olarak Alman kamu yayıncısı Deutsche Welle’nin ülkesindeki operasyonlarını durdurdu. Rusya, Deutsche Welle çalışanlarının Rusya'daki akreditasyonlarını da sonlandırdı. Moskova ayrıca Alman kanalının "yabancı ajan" olarak ilan edilmesi için de hukuki süreç başlatıldığını duyurdu.

"ALMAN-RUS İLİŞKİSİNDE YENİ GERİLİMİ TEMSİL EDİYOR"

Rusya'nın adımları Almanya'da "aşırı tepki" olarak yorumlandı. Almaya Dışişleri Bakanlığı kararın "Dayanıksız olduğunu ve Alman-Rus ilişkilerinde yeni bir gerilimi temsil ettiğini" savundu.


Deutsche Welle Genel Müdürü, Russia Today ile Deutsche Welle arasındaki karşılaşmanın yanlış olduğunu ifade etti. "Bu şimdi, Deutsche Welle'ye karşı bir tür kısas davası. Çünkü Russia Today Alman servisi Almanya'da lisans alamadı. Ama bence ikisini kıyaslayamayız çünkü Deutsche Welle devletten bağımsız bir kamu hizmeti medyası. Russia Today ise öyle değil" dedi.

Almanya'da televizyon yayınlarındaki yetkili kurum olan izin ve denetim komisyonu bu hafta yaptıkları açıklamada, Russia Today Almanca'nın lisans sorunları olduğunu belirterek Rus yayınını yasaklamıştı.

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime