Turktime

ABD Başkanı Biden: IŞİD lideri, adaletle yüzleşmek yerine kendini patlattı

IŞİD'in yeni lideri Ebu İbrahim el Haşimi el Kureyşi'nin öldürüldüğünü açıklayan ABD Başkanı Biden, "Teröristler işledikleri suçlardan dolayı adaletle yüzleşmek yerine kendilerini patlattı" dedi.
ABONE OL
Abone Ol
ABD Başkanı Biden: IŞİD lideri, adaletle yüzleşmek yerine kendini patlattı
Haberler / Dünya
3 Şubat 2022 Perşembe 19:19
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ABD Başkanı Joe Biden, Suriye'nin kuzeydoğusundaki Türkiye sınırına yakın Atme kasabasında ABD Özel Kuvvetler tarafından düzenlenen operasyona ilişkin ayrıntıları paylaştı.

Operasyonda IŞİD'in yeni lideri Ebu İbrahim el Haşimi el Kureyşi'nin öldürüldüğünü açıklayan Biden, "Askerlerimizin cesareti ve başarısı sayesinde sivil ölümleri minimuma indirildi. Aileler ve çocukların zarar görmemesi için kendi askerlerimizi daha çok riske atarak havadan bir saldırı yerine yerden saldırı düzenledik" ifadelerini kullandı.

"Teröristler işledikleri suçlardan dolayı adaletle yüzleşmek yerine kendilerini patlattı" diyen Biden ayrıca, ABD ordusunun 'ABD halkını ve müttefiklerini güvende tutmaya devam ettiğini' savundu.

Biden ayrıca, öldürülen Kureyşi'nin geçen hafta Demokratik Suriye Güçleri'nin (DSG) kontrolündeki hapishanede yaşanan çatışmaların da sorumlusu olduğunu söyledi ve "Suriye Demokratik Güçleri ile ortaklığımız da faydalı oldu" dedi. Öte yandan Biden, ABD ordusunun 'dünyadaki diğer teröristlerin de peşinde olduğunu' söyledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime