Turktime

Özel tiyatrolar büyük çıkmazda

Tiyatro Kooperatifi, pandemi nedeniyle tüm gelirleri kesilen ve zor günler geçiren özel tiyatrolar için atılan adımların yetersiz kaldığına dikkat çekti.
ABONE OL
Abone Ol
Özel tiyatrolar büyük çıkmazda
Haberler / Kültür
10 Temmuz 2020 Cuma 08:46
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Korona virüsü salgını nedeniyle Mart ayında kapılarını kapatan tiyatro, sinema ve gösteri merkezleri yeniden faaliyete geçti. Özel tiyatroların hakları, yasal statüleri ve finansal var oluşlarını güçlendirmek amacıyla çalışmalar yürüten Tiyatro Kooperatifi, tiyatro sektörünün bu süreci az hasarla atlatabilmesi için kamu kuruluşları ve yerel yönetimleri, somut çözüm önerilerini hayata geçirmeye ve dayanışmaya çağırdı.

ENDİŞE İÇİNDEYİZ

Tiyatro sektörünün geçirdiği zor günleri atlatıp yoluna sağlıklı ve güçlü bir şekilde devam edebilmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileriyle ve yerel yönetimlerle, öneri ve destek paketleri sundukları bir dizi toplantı gerçekleştiren kooperatif, atılan adımların yetersiz kaldığını açıkladı.

Kooperatif yetkilileri geçtiğimiz günlerde yürürlüğe giren özel tiyatroların projelerine yapılacak yardımları belirleyen yönetmelikteki maddeleri olumlu bulmakla birlikte asıl sorunları çözmede yeterli olamadığına da dikkat çekti. Kooperatif yetkilileri, gerekli desteklerin sağlanamaması durumunda tiyatroların kapanma noktasına gelmesinden endişe duyduklarını sözlerine ekledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime