Turktime

Orhan Veli'nin kitaplarının telif hakları bitti

2021’de Türkiye’de Orhan Veli’nin, yurt dışında ise George Orwell’ın telif hakkı kalkıyor.
ABONE OL
Abone Ol
Orhan Veli'nin kitaplarının telif hakları bitti
Haberler / Kültür
5 Ocak 2021 Salı 09:19
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

14 Kasım 1950 tarihinde hayatını kaybeden Garip akımının kurucusu olan şair Orhan Veli Kanık'ın eserlerinin 70 yıl süren telif hakkı 1 Ocak 2021 itibarıyla son buldu.

Türkiye'de ve dünyada çok sayıda yayınevi de böylelikle Orhan Veli kitaplarını varislerine telif ödemeden ilk kez basabilmek için kolları sıvadı.

Sanatçının bugüne kadar Yapı Kredi Yayınları’nda bulunan eserlerinin telif hakkı 31 Aralık 2020’de sona erdi ve 2021 yılında ister büyük ister ister adı daha önce duyulmamış olsun dileyen her yayınevi şairin kitaplarını basabilecek.  

Öte yandan 21 Ocak 1950 tarihinde ölen İngiliz romancı George Orwell'ın eserlerinin de telif hakkı 1 Ocak 2021 itibarıyla son buldu.

Türkiye'de Can Yayınları, Orwell kitaplarının pek çoğunun yayın haklarını elinde tutuyordu. Fakat İthaki, İş Bankası Kültür, Fom Kitap, Everest ve Kırmızı Kedi gibi yayınevleri de 1 Ocak itibarıyla Orwell kitaplarını basacağını duyurdu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime