Turktime

Omicron mutasyonu Ürdün’e sıçradı

Ürdün’de korona virüsün Omicron mutasyonunun ilk kez, Güney Afrika’dan ülkeye dönen bir Ürdün vatandaşında tespit edildiği duyuruldu.
ABONE OL
Abone Ol
Omicron mutasyonu Ürdün’e sıçradı
Haberler / Dünya
10 Aralık 2021 Cuma 13:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Korona virüsün yeni mutasyonu Omicron, giderek yayılıyor. Ürdün Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ülkede ilk Omicron mutasyonunun tespit edildiği bildirildi. Omicron ile enfekte olan ilk kişinin, Güney Afrika’dan yeni dönen ve şu anda başkenti Amman’daki bir otelde karantinada bulunan Ürdün vatandaşı olduğu aktarıldı. İkinci Omicron vakasına ise yakın zamanda yurt dışına çıkmayan bir Ürdün vatandaşında rastlandığı kaydedildi.

İkinci vaka da otelde karantinaya alınırken, yurt dışı geçmişi olmaması nedeniyle Omicron mutasyonunun ülkede yayıldığına dair endişeler arttı.
Ulusal Güvenlik ve Kriz Yönetimi Merkezi tarafından yapılan açıklamada ise ülkeye gelenlerin Ürdün’e varmadan 72 saat önce PCR testi ve ülkeye girişte tekrar PCR testi yaptırmaları gerektiği duyuruldu. Pazar günü yürürlüğe girecek olan kuraldan 5 yaşın altındaki çocuklar muaf tutuldu.
Ürdün’de korona virüs salgınının başlangıcından bu yana 998 bin 492 vaka tespit edilirken, 11 bin 879 kişi hayatını kaybetti.
Yaklaşık 10.3 milyon nüfuslu ülkede
halkın yüzde 37,3’ü korona virüse karşı tamamen aşılandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime