Turktime

ABD’den sert uyarı: Türkiye de etkilenebilir!

ABD, Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki banka ve finansal kurumlara yaptırım uyarısında bulundu.
ABONE OL
Abone Ol
ABD’den sert uyarı: Türkiye de etkilenebilir!
Haberler / Dünya
9 Aralık 2021 Perşembe 12:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İran ile batı ülkeleri arasında devam eden nükleer görüşmeler tıkanırken ABD’den yeni bir hamle geliyor… ABD’nin saygın gazetelerinden Wall Street Journal, Washington yönetiminin İran’a yaptırımları sıkılaştırma yoluna gitme hazırlığı içinde olduğunu duyurdu.

Gazetenin özel haberinde ABD’li yetkililerin İran’la iş hacmini genişleten Birleşik Arap Emirlikleri’ne uyarıda bulunarak, “Eğer yaptırımlı ticaret devam ederse ülkedeki özel şirketler ve bankalar çok büyük risklerle karşılaşacak” dediğini aktardı.

Öte yandan gazetede, “ABD’li yetkililer nükleer görüşmelerde henüz bir ilerleme kaydedilmediğini söylerken, Birleşik Arap Emirlikleri’nin uyarılacak ilk ülke olabileceği kaydedildi. Bu durum İran’ın ticaret ortakları Malezya, Türkiye ve Çin’deki firmalara da yaptırımın sıkılaştırılabileceği yorumlarına sebep oldu” ifadesi yer aldı.

NE OLMUŞTU?

2015 yılında dönemin ABD Başkanı Barack Obama, P5+1 ülkeleri olarak bilinen ABD, Rusya, Çin, Fransa, İngiltere ve Almanya, İran ile masaya oturmuştu.

Görüşmelerde İran’ın nükleer hamleleri yavaşlatılmaya ve belirli sınırlamalar konulmaya yaklaşılsa da ABD’nin önceki başkanı Donald Trump sürpriz bir kararla anlaşmadan ayrılmıştı.

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime