Turktime

Nuri Bilge Ceylan'ın yeni filmi Cannes yolcusu

'Kış Uykusu' filmiyle 2014 yılında Altın Palmiye kazanan yönetmen Nuri Bilge Ceylan, yeni filmi 'Kuru Otlar Üstüne'nin prömiyerini Cannes'da yapmaya hazırlanıyor.
ABONE OL
Abone Ol
Nuri Bilge Ceylan'ın yeni filmi Cannes yolcusu
Haberler / Kültür
15 Mart 2023 Çarşamba 09:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Altın Palmiye ödüllü yönetmen Nuri Bilge Ceylan yeniden Cannes'a gidiyor.

Bu yıl 16-27 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek olan Cannes Film Festivali'nin jüri başkanlığını, daha önce iki kez Altın Palmiye kazanan ve son filmi 'Hüzün Üçgeni' ile Oscar adayı olan Ruben Östlund üstlenecek.

Bu yıl Cannes'da prömiyer yapması muhtemel olarak değerlendirilen filmler arasında; Martin Scorsese'nin yeni filmi 'Killers of the Flower Moon', Wes Anderson'ın 'Asteroid City', Sofia Coppola'nın 'Priscilla' filmlerinin yanı sıra Nuri Bilge Ceylan'ın son filmi 'Kuru Otlar Üstüne' de bulunuyor.

NURİ BİLGE CEYLAN YENİDEN CANNES’DA

Jordan Ruimy'nin World of Reel'daki haberine göre, Cannes seçkisi ve yarışma filmleri henüz resmi olarak açıklanmasa da "Kuru Otlar Üstüne" filminin Fransa'da Temmuz ayında vizyona gireceği açıklandı. Bu durumda filmin Cannes'da prömiyer yapacağı ve Altın Palmiye için yarışacağı büyük oranda doğrulandı.

Ayrıca festivalden kaynakların aktardığına göre de "Kuru Otlar Üstüne" ilk kez Cannes'da izleyiciyle buluşacak.

2014 yılında ‘Kış Uykusu’ filmiyle Altın Palmiye kazanan Nuri Bilge Ceylan, ‘Bir Zamanlar Anadolu'da’ ve ‘Ahlat Ağacı’ filmlerinin prömiyerini de de Cannes Film Festivali'nde yapmıştı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime