Turktime

Hitit Mağara Evleri 4 bin yıl sonra aydınlatıldı

Sivas'ın Gürün ilçesinde bulunan mağara evleri 4 bin yıl sonra aydınlığa kavuştu. İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, "Mağara evleri turizme sunmak adına projelerimiz var" diye konuştu.
ABONE OL
Abone Ol
Hitit Mağara Evleri 4 bin yıl sonra aydınlatıldı
Haberler / Kültür
9 Mart 2023 Perşembe 18:43
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Sivas'ın Gürün ilçesinin merkezinde bulunan "Hitit Mağara Evleri" tarih severlerin dikkatini çekiyor. 4 bin yıl önce Hititliler tarafından yapıldığı düşünülen mağara evleri 5 katlı bir apartmanı andırıyor.

Evler, turizme kazandırma çalışmalar neticesinde ışıklandırıldı. Gürünlü İstanbul Milletvekili Osman Boyraz'ın destekleriyle projenin ilk etabı tamamlandı.

Mağara evlerinin bir bölümünün ilçe merkezinde bulunduğunu söyleyen Boyraz, "Çıkışı Gökpınar yolu üzerinde. Burası Hititler döneminden yaklaşık 4 bin yıllık tarihi olan bir yer. Görsel anlamda çok güzel.

Belki Dünya'nın belki de Türkiye'nin ilk gökdelenleri ya da apartmanları. Yaklaşık 5-6 katlı bir yer. Orada yaşamın olduğuna dair bulgular var. Burayı turizme kazandırmak için mücadelemizi yapıyoruz. Bu noktada birinci etabında ilçe merkezindeki belediyenin hemen arkasında bulunan mağaralar ödenek çıkartılarak, birinci etabını tamamladık.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'mıza şükranlarımızı sunuyorum bize destek oldular. Malatya-Kayseri yolu üzerindeki ve hemen yol kenarında olan oldukça da geniş bir alanda bulunan mağara evleri turizme sunmak adına birtakım projelerimiz var" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime