Turktime

60 bin bal arısıyla Nefertiti büstü yaptı

Slovak sanatçı Tomáš Libertíny, 60 bin bal arısından yararlanarak iki yıl üzerinde çalıştığı Nefertiti büstünü tamamladı. Büst, şimdi Amsterdam'da sergileniyor.
ABONE OL
Abone Ol
60 bin bal arısıyla Nefertiti büstü yaptı
Haberler / Kültür
21 Ocak 2021 Perşembe 13:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Slovak sanatçı Tomáš Libertíny, bal peteğinden Nefertiti büstü yaptı. Sanatçı, eseri için 60 bin bal arısından yararlandığını açıkladı.

Büst, Mısır Kraliçesi’nin orijinal portresinin 3 boyutlu modeline dayanıyor. M.Ö. 1345'te hazırlanmış olan orijinal büst, Berlin Devlet Müzesi’nde kalıcı sergisinde.

Bal peteğinden büstün tamamlanması tam iki yıl sürdü.

Eser, “doğa ana” nın gücünün ve zamansızlığının bir kanıtı olduğu kadar, güçlüklere karşı hüküm süren güçlü bir kadın kadim karakteri de yansıtıyor.

Kraliçe ve kocası Firavun Akhenaten, antik Mısır'ın çok tanrılılığını terk etmeleri ve başarısız olmasına rağmen güneş tanrısı Aten'i tanıtmalarıyla biliniyor. Balmumu heykel, Nefertiti’nin “doğa ana” ile bağlantısını daha somut hale getiriyor.

Büst, 30 Ocak'a kadar Amsterdam'daki Rademakers Galerisi'nde Tomáš Libertín’in "Melancholia" adlı kişisel sergisi kapsamında sergileniyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime