Turktime

Müzakereler sonuçsuz kaldı! Putin'den saldırın emri

Rusya Savunma Bakanlığı, Kiev'in müzakereyi reddetmesi üzerine tüm birliklere bütün istikametlerde saldırıya geçme emri verildiğini açıkladı.
ABONE OL
Abone Ol
Müzakereler sonuçsuz kaldı! Putin'den saldırın emri
Haberler / Dünya
26 Şubat 2022 Cumartesi 20:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Rusya’nın Ukrayna işgalinin üçüncü gününde gerilim yeniden tırmandı. Kremlin ve Ukrayna’dan olası müzakerelerle ilgili birbirine zıt açıklamalar gelmesinin ardından Rusya’dan yeni bir açıklama geldi.

ORDUYA İLERLEME EMRİ VERİLDİ

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre; Cuma günü orduya durun talimatı veren Rus lider Putin, müzakerelerden bir sonuç çıkmaması üzerine ‘Topyekün saldırın talimatı verdi.

Rus Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov ise yaptığı açıklamada, Ukrayna müzakere sürecini yürütmeyi reddetmesinin ardından Rus birliklerine operasyon planları doğrultusunda tüm yönlerden taarruza devam etmeleri yolunda emir verildiğini açıkladı.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI UZATILDI

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırıları devam ederken başkent Kiev’de de gerginlik devam ediyor.

Kiev Belediye Başkanı Vitali Klitschko tarafından yapılan açıklamada, Rus askerlerinin kente girişi ihtimaline karşı sokağa çıkma yasağının pazartesiye kadar uzatıldığı açıklandı.

Kiev halkının araç kullanmaları da yasaklanırken, “Sokağa çıkma yasağı sırasında sokakta bulunanlar sabotajcı olarak değerlendirilecektir” denildi. Hava saldırısına ilişkin alarmların çalınması durumunda en yakın sığınaklara geçilmesi gerektiği kaydedilen açıklamada, “Metrolar, sığınak olarak kullanılacak” ifadelerine yer verildi.

DONETSK TEKRAR YOĞUN TOP ATEŞİ ALTINDA

Sputnik muhabirinin aktardığına göre, Donetsk tekrar yoğun ve şiddetli top ateşine maruz kaldı.

Donetsk'e yönelik yoğun ve şiddetli top atışlarının tekrar başladığı, kentin içinde bulunduğu koşullar nedeniyle saldırının yönünün belirlenmesinin zor olduğu kaydedildi.

Son 2 günde Donetsk’in dış mahalleleri Kirovskiy ve Kievskiy'in yoğun saldırılara maruz kaldığı, ölü ve yaralılar olduğu belirtildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime