Turktime

Mülteci akını! 100 bin kişi sınırı geçti

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmasıyla Avrupa'nın batısına doğru yeni bir göç hareketliliği başladı.
ABONE OL
Abone Ol
Mülteci akını! 100 bin kişi sınırı geçti
Haberler / Dünya
26 Şubat 2022 Cumartesi 18:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmasıyla Avrupa'nın batısına doğru yeni bir göç hareketliliği başladı. Polonya'dan yapılan açıklamaya göre üç günde sınırı geçenlerin sayısı 100 bini aştı. Polonya İçişleri Bakan Yardımcısı Pawel Szefernaker, "Ukrayna'dan geçişler azalmalı" dedi.

AB AÇIKLAMA YAPTI

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada, potansiyel mülteci akınına hazırlıklı olunması gereken bir aşamada olunduğunu belirterek, "Ukrayna'dan gelen mültecileri hemen karşılamak ve ev sahipliği yapmak için net acil durum planlarımız var." demişti. Ülke içinde yerinden edilmiş insanlar için de yardım planlarının bulunduğunu ifade eden von der Leyen, Ukrayna'ya yönelik mevcut 1,2 milyar avroluk yardımın ötesinde yeni desteklerin de verileceğini söylemişti. Birleşmiş Milletler, Perşembe gününden bu yana 120 bin Ukraynalının ülkeden kaçtığını açıkladı. Rusya’nın Ukrayna saldırıları devam ederken Birleşmiş Milletler, ilk saldırının başladığı Perşembe gününden bu yana ülkeden ayrılanlara ilişkin açıklama yaptı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime