Turktime

Mevsimlik tarım işçilerine mobil sağlık hizmeti

Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğünce görevlendirilen doktor ve hemşireler, kırsalda çadırlarda yaşayan, tarlada çalışan, arazide hayvan otlatan tarım işçileri ve göçerler ile çocuklarını sağlık taramasından geçiriyor, aşı uyguluyor, kanser taraması yapıyor.
ABONE OL
Abone Ol
Mevsimlik tarım işçilerine mobil sağlık hizmeti
Haberler / Sağlık
26 Eylül 2024 Perşembe 10:34
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Diyarbakır'da doktor ve hemşireden oluşan ekipler, mevsimlik tarım işçileri ve göçerler ile çocuklarına sağlık hizmeti sunuyor.

Mevsimlik tarım işçilerine Cumhurbaşkanlığı Genelgesi kapsamında ülke genelinde İl Sağlık müdürlüklerince mobil sağlık hizmeti ulaştırılıyor.

Bu kapsamda Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğünce Aile Sağlığı Merkezlerinde (ASM) görev yapan 208'i aile hekimi, 208'i hemşire ve ebe toplam 416 sağlık çalışanından oluşan mobil ekipler, mevsimlik tarım işçilerinin ve ailelerinin aşılamaları, kadın, gebe, bebek, çocuk ve gençlik sağlığı izlemleri, bulaşıcı hastalık, kanser, verem ve kronik hastalık taramalarını yapıyor.

Sağlık ekipleri, Diyarbakır'ın 17 ilçesi kırsalında sunulan hizmet kapsamında, evlerinden uzakta tarlada çalışarak, yaylada hayvan otlatarak geçimini sağlayan tarım işçileri ve göçerlere ulaşmak için kilometrelerce yol katediyor.

Kaldıkları çadırda ya da çalıştıkları soğan, mısır, pamuk ve karpuz tarlalarında, hayvan otlattıkları yaylada ulaştıkları tarım işçileri ve göçerlerin sağlık sorunlarını dinleyen ekipler, aile bireylerinin tansiyon ve şeker ölçümlerini yapıyor, kadınların gebelik ve bebeklerin aşı sürecini takip ediyor.

Kronik hastaları da düzenli takip eden mobil ekipler, hastalıklara karşı bilgilendirme yapıyor.

Ekiplerin bir durağı da Çınar ilçesinin kırsal Yıllarca ve Yarımkaş mahalleleri oldu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime