Turktime

Şok diyetler ölüm saçıyor: Kalp krizi ve aritmi riski

Medipol Bahçelievler Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Ömer Alyan, aşırı kalori kısıtlamasına dayalı bu diyetlerin hızlı kilo vermede etkili olsa da kalp sağlığı üzerinde ciddi riskler oluşturduğunu belirtti.
ABONE OL
Abone Ol
Şok diyetler ölüm saçıyor: Kalp krizi ve aritmi riski
Haberler / Sağlık
25 Eylül 2024 Çarşamba 05:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Sanatçı Metin Arolat’ın sahnede fenalaşıp 52 yaşında hayatını kaybetmesi, kilo verme amacıyla uygulanan şok diyetlerin sağlık üzerindeki olumsuz etkilerini yeniden tartışmaya açtı. Medipol Bahçelievler Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Ömer Alyan, aşırı kalori kısıtlamasına dayalı bu diyetlerin hızlı kilo vermede etkili olsa da kalp sağlığı üzerinde ciddi riskler oluşturduğunu belirtti.

KALP KRİZLERİ VE ARİTMİ RİSKİ
Prof. Dr. Alyan, şok diyetlerin, özellikle kalp damar sistemini olumsuz etkilediğini vurgulayarak, "Bu tür diyetler, Total plazma volümünü azaltarak kanın damardaki akışkanlığını bozar. Anjiyotensin 2 ve fenilefrin gibi damarlarda spazm yapan maddelerin artışına neden olur. Bununla birlikte vücut için çok önemli olan sodyum, potasyum ve magnezyum gibi önemli tuzların azalmasına neden olabilir. Bu olumsuz etkilerinin klinik yansıması kalp krizleri ve ciddi aritmiler şeklinde karşımıza çıkar" dedi.

Ani kalp krizi ve ölüm riskinin bu diyetlerle arttığını belirten Alyan, aşırı kilo kaybı hayaliyle bu riskleri görmezden gelmenin büyük bir hata olduğunu ifade etti.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime