Turktime

Merkel'in eşi teşhisi koydu: Tembellik!

Angela Merkel'in eşi Joachim Sauer, Almanya'nın diğer ülkelere oranla daha düşük olan Covid-19 aşılanma oranının Alman halkının "tembelliğinden kaynaklandığını belirtti.
ABONE OL
Abone Ol
Merkel'in eşi teşhisi koydu: Tembellik!
Haberler / Dünya
24 Kasım 2021 Çarşamba 16:39
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Berlin'deki Humboldt Üniversitesi'nde Kuantum kimyası profesörlüğü görevinden 2017 yılında emekli olan Sauer, halkın bilimi "reddetmesinin hiç bu kadar görünür olmadığını" ifade etti.

Euronews Türkçe'de yer alan habere göre alanının en başarılı isimlerinden biri olarak kabul edilen kimyager, eşi Merkel'in 16 yıllık başbakanlığı boyunca siyasi konularda yorum yapmaktan kaçınmıştı.

Şansölyenin çoğu seyahatine de katılmayan Sauer, açıklamalarını kendi alanı ve çok sevdiği besteci Richard Wagner ile sınırlamıştı.

SON İKİ YILINA DAMGASINI VURDU

Fakat İtalya'nın Torino şehrinde İtalyan Bilimler Akademisi'ne kabul ediliş töreninde bu tavrında değişikliğe giden profesör, Merkel'in görev süresinin son iki yılına damgasını vuran Covid-19 ve aşı konularında açıklamalarda bulundu.

AŞI DİKTATÖRLÜĞÜNE KARŞI
İtalyan La Repubblica'ya konuşan Sauer, "Nüfusun üçte birinin bilimsel kanıtlarla ilgilenmemesini şaşırtıcı" bulduğunu ifade etti.

"Bu kısmen Alman tembelliğine ve kendini beğenmişliğine bağlı" diyen bilim insanı, "Diğer kısım, aşı diktatörlüğü olarak düşündüğü şeye ideolojik olarak tepki gösteren insanlardan oluşuyor" dedi.

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime