Turktime

Avrupa'da 700 bin kişi daha Kovid 19 nedeniyle yaşamını yitirebilir

Merkezi Kopenhag'da bulunan Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Avrupa'daki 53 ülkede gelecek bahara kadar 700 bin kişinin yeni tip koronavirüsten (Kovid 19) hayatını kaybedebileceğini duyurdu.
ABONE OL
Abone Ol
Avrupa'da 700 bin kişi daha Kovid 19 nedeniyle yaşamını yitirebilir
Haberler / Dünya
24 Kasım 2021 Çarşamba 00:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Dünya Sağlık Örgütü'nün Avrupa ofisi, virüsün yayılmasını engellemek için insanları aşı olmaya; uygun hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uymaya çağırdı.

Bölgedeki 53 ülkede toplamda hayatını kaybedenlerin sayısının 2 milyonu aşabileceğine dikkat çeken ofis, 60 yaş üstü olanlara ve sağlık çalışanlarına 'ek güçlendirici doz' yapılması gerektiğini kaydetti.

''DURUM ÇOK VAHİM''

DSÖ Avrupa Direktörü Dr. Hans Kluge, “Bugün, Avrupa ve Orta Asya'daki Covid-19 durumu çok vahim. Önümüzde zorlu bir kışla karşı karşıyayız, ancak umutsuz olmamalıyız çünkü hükümetler, sağlık yetkilileri, bireyler, hepimiz, pandemiyi durdurmak için kararlı adımlar atabiliriz” dedi.

BM kuruluşunun Cenevre'deki merkezi, daha önce aşı almakta zorluk çeken gelişmekte olan ülkelere yardım çağrısında bulunmuştu.

Avrupa bölgesinde Covid-19 nedeniyle ölümler geçen hafta günde yaklaşık 4.200'e yükseldi. Bölgede kümülatif ölümler 1,5 milyona ulaştı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime