Turktime

Memur servisleri için umut ışığı

Kamuda servislerin kaldırılması kararı, kamu çalışanları ve servisçi esnafı tarafından tepkiyle karşılandı. Tasarruf tedbirleri kapsamında alınan bu karar, gözden geçirilecek ve uygulamanın kurumların inisiyatifine bırakılması gündemde.
ABONE OL
Abone Ol
Memur servisleri için umut ışığı
Haberler / Güncel
12 Haziran 2024 Çarşamba 14:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İktidarın tasarruf tedbirleri kapsamında kamu personel servislerinin kaldırılması kararına tepkiler çığ gibi büyüdü. Sendikaların toplu sözleşme hakkının ihlal edildiği gerekçesiyle açtığı davaların ardından, iktidar bu kararını yeniden değerlendirmeye alıyor.

"MEMURLARIN TEPKİSİNE NEDEN OLMUŞTU"

Servis uygulaması, 2015 yılından bu yana toplu sözleşmelerle güvence altına alınmış ve Türkiye genelinde 120 bin memurun yararlandığı bir hak. Ancak 13 Mayıs'ta açıklanan tasarruf tedbirleri kapsamında servislerin kaldırılması kararı, memurların tepkisine neden olmuş ve sendikaları harekete geçirmişti.

Yeni düzenlemeyle, servis uygulamasının devam edip etmeyeceği kararı kurum ve kuruluşların inisiyatifine bırakılabilir. Bu, memurların ulaşım sorununu çözmek için kurumların farklı çözümler üretebileceği anlamına geliyor.

Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyükşehirlerde toplu taşıma imkanlarının yetersizliği ve mesai saatlerinin yoğunluğundan dolayı servisler, memurlar için önemli bir ulaşım alternatifi. Bu nedenle servislerin kaldırılması kararının gözden geçirilmesi, memurlar tarafından olumlu karşılanıyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime