Turktime

Mardin'de UNESCO sevinci

Mardin'in "Tur Abdin" olarak nitelendirilen bölgesinde bulunan Geç Antik ve Ortaçağ Kilise-Manastırların UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne girmesi kentte sevinçle karşılandı.
ABONE OL
Abone Ol
Mardin'de UNESCO sevinci
Haberler / Kültür
2 Mayıs 2021 Pazar 15:14
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca, Mardin Midyat Çevresi (Tur Abdin) Geç Antik ve Ortaçağ Kilise-Manastırların UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne eklendiğinin açıklanması kentte heyecan yarattı.

Kentte en büyük beklenti Dünya Mirası Geçici Listesi'ne eklenen Mor Sobo Kilisesi, Meryem Ana Kilisesi (Yoldath Aloho), Deyrulzafaran Manastırı, Mor Gabriel Manastırı, Mor Abai Manastırı, Mor Loozor Manastırı, Mor Yakup Manastırı, Mor Quryaqos Kilisesi ve Mor Azozo Kilisesi'nin daimi listeye de kabul edilmesi.

"TURİZME BÜYÜK KATKISI OLACAK"

Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, geçen yıl Kültür ve Turizm Bakanlığı'yla yaptıkları çalışmayla Geç Antik ve Ortaçağ'a ait kilise ve manastırların UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne girdiğini söyledi.

Midyat'ın diller ve dinler kenti olduğunu, kadim bir şehir kimliği taşıdığını ifade eden Şahin, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne alınan inanç merkezlerinin il ve ilçe turizmine büyük katkısının olacağını belirtti.

Şahin, Mardin'in aynı zamanda turizm ile adından söz ettiren bir kent olduğuna işaret ederek, inanç ve kültür turizmi ile kentin bölge turizmine de katkı sağladığını bildirdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime